Читај ми!

Лондон уочи венчања столећа

Британска престоница дан уочи венчања принца Вилијама и Кејт Мидлтон пролази кроз последње припреме. И док је позната већина и најситнијих детаља свечаности, младина венчаница још је добро чувана од репортерских објектива. РТС ће у петак од 9 ујутро директно преносити дешавања у Лондону на Другом програму.

Припреме за дуго очекивано венчање Кејт Мидлтон и принца Вилијама приводе се крају. Лондон је после дужег времена поново постао медијски центар, стециште новинара из целог света који са нестрпљењем очекују да из најбољег угла директно преносе церемонију венчања.

Све је спремно и до танчина испланирано. Како би све протекло без грешке, два дана пред велики догађај одржана је генералана проба хиљаду гардиста, коњаника и краљевских кочија те су путеви око Бакингемске палате били привремено затворени.

Да ни младенци не желе да буду неспремни говоре подаци да су своје званично краљевско „Дa" пробали на неколико локација, као и то да су своју генералну пробу имали у Вестминстерској опатији.

У друштву високих свештеника, младиних родитеља и Вилијамовог кума и брата Харија краљевски пар је увежбао своје свадбене кораке.

У Вестминстерску опатију, здање старо више од 900 година, унето је 18 стабала дрвећа високог шест метара, а тешких тону и по. То је главни елемент декора дуж главног брода цркве, како се то у архитектури назива, којим ће младенци проћи.

У складу са младином жељом сви цветни аранжмани су од сезонског и пољског цвећа, а да полиција свој посао обезбеђивања читавог догађаја обавља најбоље говори и чињеница да се проверава сваки цвет.

Једина непознаница и даље је венчаница младе Кејт. Изглед хаљине од које ће вероватно многима застати дах чува се од новинара као строго чувана тајна.

Кејт ће на венчање кренути из луксузног лондонског хотела „Горинг", где ће ноћ уочи церемоније провести са својом породицом.

Српска краљевска породица Карађођевић већ је отпутовала у Лондон да би присуствовала свечаности.

Радио-телевизија Србије ће дешавања у британској престоници преносити 29. априла од 9 часова ујутро на Другом програму.

Телевизијски пренос венчања из Вестминстерске опатије коментарисаће Ивана Милорадовић, Горица Нешовић и Драган Илић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару