Читај ми!

Обама и Саркози остали без позивница

Традиција, један од најпрепознатљивијих симбола Велике Британије, прати краљевско венчање, али неће изостати ни најновија технологија. Објављен је и списак званица. Међу сватовима ће бити високи званичници многих земаља, али и познати спортисти и личности из шоу бизниса. Ипак, има и оних који су остали без позивнице, попут Барака Обаме и Николе Саркозија.

Готово да нема детаља предстојећег свадбеног весеља британског принца Вилијама и Кејт Мидлтон који у медијима није подробно објашњен. Као један од најпрепознатљивијих симбола Велике Британије, традиција заузима важно место у бројним вестима о, тренутно, најпознатијим младенцима.

Ипак, каква би то свадба 21. века била, да нису укључене и најмодерније технологије и популарне друштвене мреже? За дан венчања Фејсбук, Твитер и Јутјуб припремају посебна изненађења, на радост многобројних обожавалаца краљевске породице.

Сви који нису добили позивницу за венчање, нити имају новца да отпутују у Лондон, а желе уживо да прате свадбу, неће бити ускраћени захваљујући Јутјубу. И за Фејсбуковце се спремају изненађења.

Званични профил Британске краљевске породице информисаће обожаваоце из минута у минут о венчању. Према речима потпредседнице Фејсбука Џоане Шилдс, сви ће моћи да коментаришу збивања и помпу која прати такве догађаје.

„На основу различитих мишљења и коментара наша мрежа правиће статистику и прослеђивати је нашим медијским партнерима Си-Ен-Ену и Ај-Ти-Ену", нагласила је потпредседница Шилдс.

За оне који би да буду на венчању у Вестминстерској опатији, Епл и Гугл спремају посебну тродимензионалну посластицу.

„Ово је део који показује како Кејт хода ка олтару. Опатија је приказана у свој својој лепоти и ја сам заиста желела да направим нешто за људе из различитих делова света који имају огромну жељу да присуствују венчању", објаснила је дизајнерка три-де апликација Имоџин Леви.

И званична листа званица за венчање столећа рекло би се да је већ заокружена. Фудбалер Дејвид Бекам и његова супруга Викторија, затим певач Елтон Џон, глумац Роуан Аткинсон и режисер Гај Ричи сигурни су да ће присуствовати великом догађају.

Чланови краљевских породица Бахреина, Данске, Шпаније и Марока такође ће се наћи на венчању које је заказано за 29. април у Вестминстерској опатији у Лондону, потврђено је из краљевске палате.

Међу званицама су и државни званичници, ветерани рата у Авганистану и хуманитарни радници.

Чињеница да ће церемонији венчања присуствовати само монарси можда ће увредити политичке лидере многих страних земаља, али много је и оних којима позивнице уопште нису ни послате.

Међу непозванима су и амерички председник Барак Обама и први човек Француске Никола Саркози.

„Изненађена сам што породица Обама није позвана на венчање и не знам шта је разлог томе. Надам се да се неће наљутити. Принц Чарлс ускоро одлази у Америку, а потом председник и прва дама долазе у посету краљици", истакла је саветница агенције АП за монархију Џени Бонд.

Због велике заинтересованости како познатих тако и обичних грађана Британије, петак ће бити нерадни дан и очекује се да ће хиљаде људи стајати дуж руте од Бакингемске палате до Вестминстерске опатије.

Биће и оних који ће церемонију пратити на великим екранима у пабовима и парковима. Очекује се да ће краљевско венчање бити један од најгледанијих догађаја ове године са чак две милијарде гледалаца. Најављено је да ће бити организоване и уличне забаве широм земље.

Једина мистерија која за сада остаје нерешена је какву ће венчаницу носити Кејт и ко ће је дизајнирати.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару