Најбогатији још богатији

Традиционално рангирање богатих људи света и ове године је показало да се са трона најбогатијих тешко силази. Прва три места на "Форбсовој" листи милијардера и даље држе Карлос Слим, Бил Гејтс и Ворен Бафет, иако се број милијардера увећао на рекордних 1.210.

Форбсова листа милијардера показује да су највећи светски богаташи ове године још богатији.

Број милијардера попео се на рекордних 1.210.

Ипак, прошлогодишња прва тројка и даље је неприкосновена - Мексиканац Карлос Слим и Американци Бил Гејтс и Ворен Бафет и даље су на водећим позицијама.

Више од 50 одсто нових милијардера потиче из Русије, Бразила, Индије и Кине.

Мексички магнат телекомуникација, Карлос Слим, са своје 74 милијарде долара далеко је испред других. На трону се учврстио захваљујући снази мексичке берзе и јачању пезоса. На изненађење многих, његово богатство се увећало за више од 20 милијарди долара.

Кооснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс, ранијих година први по богатству, у међувремену се посветио филантропији и, у фондацију која носи његово име, уложио чак 30 милијарди долара.

Енергетика, мода, малопродаја, производња, финансије, водеће су индустрије које рађају нове милијардере.

Најбогатији човек у Британији је, према Форбсовој листи, Индијац Лашми Митал, магнат челичне индустрије, са богатством које се процењује на 31,1 милијарду долара.

Власник фудбалског клуба „Челси" Роман Абрамович је на 53. месту са богатством вредним 13,4 милијарде долара.

Најбржи раст личне имовине остварио је творац друштвене мреже Фејсбук Марк Закерберг, чије се богатство утростручило. Његов партнер Дастин Москович дебитовао је као најмлађи милијардер са 26 година.

И док кризна времена нису наклоњена сиромашнима, пребогатих је све више. Свет је добио 214 доларских милијардера више него прошле године и сада их има 1.210.

Занимљиво је рећи да је укупно богатство 1.210 најбогатијих људи на планети износи 4,5 билиона долара (4.500.000.000.000), што је више од укупног дуга Велике Британије.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару