Вређао полицију да би га убила?

Блиски пријатељ познатог глумца Мела Гибсона открио је да су антисемитске изјаве које је „озлоглашени“ Мел упутио полицајцу биле, у ствари, његов покушај да изазове органе реда да га упуцају. Звезда „Храброг срца“ била је растројена, јер га је супруга са седморо деце напустила.

Мел Гибсон је покушао себи да одузме живот уз помоћ полиције када га је супруга напустила и тражила развод после 26 година брака, тврди блиски пријатељ аустралијског глумца.

Звезда филмова Смртоносно оружје је, наводно, покушао антисемитским увредама да изазове полицајца да потегне пиштољ и пуца у њега, пошто је заустављен због вожње у алкохолисаном стању.

Инцидент који се догодио пре четири године довео је до пада некада блиставе Гибсонове каријере у Холивуду и оштре осуде у јавности.

Један његов пријатељ је, међутим, недавно открио за часопис Венити фер (Vanity Fair) да Гибсон није био антисемитски расположен, већ да је желео да изврши самоубиство, због тога што га је супруга Робин напустила.

Самоубиство уз помоћ полиције, тзв. death by cop, наводно је популаран самоубилачки метод у Америци где људи свесно провоцирају полицајце и терају их да употребе оружје.

Гибсон (55) је био растројен тог дана када се вратио у Лос Анђелес са снимања филма и открио да су се његова супруга и седморо деце иселили из куће.

Убрзо после тога, заустављен је због вожње под дејством алкохола и упустио се у сада већ познату тираду у којој је рекао да су „Јевреји одговорни за све ратове у свету".

„Сматрао је да је заказао као људско биће", рекао је извор Венити фера.

„Мел је покушао да испровоцира полицајца да извади оружје и убије га", објаснио је он.

Гибсон се касније извинио за свој антисемитски испад у серији интервјуа који је дао, описујући своје понашање као „жалосно".

Осуђен је на три године условно и морао је да се подвргне програму одвикавања од алкохола.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару