Елегантни краљ са сестрама на венчању, престолонаследница међу маринцима, а где је Летисија?

Шпански краљ Фелипе био је почасни гост на венчању своје рођаке, којем је присуствовао са мајком и сестрама, али без супруге, краљице Летисије.

Краљевско венчање норвешке принцезе Марте Луиз и америчког шамана Дурека Верета привукло је велику пажњу светске јавности протеклог викенда, али су медији у Шпанији били још више заинтересовани за једно друго краљевско венчање. Судбоносно „да“ изговорили су Викторија Лопес Кесада од Бурбона и Две Сицилије и њен изабраник Енрике Морено де ла Кова. 

Викторија је ћерка Кристине од Бурбона и две Сицилије, блиске рођаке краља Фелипеа и у јавности се спекулисало ко ће се све из краљевске породице појавити на венчању и да ли ће доћи и краљ лично. Фелипе, који важи за најелегантијег монарха на свету, дошао је на венчање сестричине у репрезентативном издању, у аутомобилу којим је сам управљао, а на сувозачевом месту је, на изненађење многих, била његова сестра, инфанткиња Кристина, иначе веома блиска пријатељица младине мајке. 

Свечаном догађају су присуствовали и Фелипеова мајка, краљица Софија, као и друга сестра Елена. 

Није тајна да краљ, ни са оцем, ни са сестрама, није у баш најбољим односима, највише због очевих, али и Кристининих финансијских и корупционашких скандала, који су нарушили углед монархије и због којих је и Кристинин бивши муж, бивши рукометаш Ињаки Урдангарин, завршио у затвору.

Заједнички долазак на венчање са сестрама медији у Шпанији нису пропустили да протумаче као знак отопљавања односа у породици, али и одсуство Фелипеовог оца, краља Хуан Карлоса, као доказ да актуелни монарх ипак жели да у односима с њим задржи дистанцу. 

Оно што је било упадљиво, међутим, било је одсуство Фелипеове супруге, краљице Летисије. Иако је данима унапред најављено да ће краљица у то време бити у Паризу како би подржала шпански параолимпијски тим, остала је мистерија да ли је заиста то морала да учини баш она, или јој је одлазак на пут послужио као изговор да избегне дружење са мужевљевим сестрама. 

Краљевска породица у последње време заокупљена је и новом школском годином 18-годишње престолонаследнице Леонор, која се од прошле године налази на трогодишњој војној обуци у свим родовима војске, и која је пре неколико дана започела једногодишње студије на Поморској академији шпанске војне морнарице у Понтеведри.

четвртак, 05. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару