Читај ми!

Зашто је шпански краљ Фелипе најелегантији краљ нa свету   

Док шпанска краљица Летисија блиста у новој црно-белој цветног хаљини на последњем појављивању у јавности, скрећемо вам пажњу на, по мишљењу многих експерата за мушку моду, најелегантијег припадника европских краљевских породица, који је често неправедно у сенци своје супруге: краља Фелипеа.  

Отварање Галерије краљевских колекција у Мадриду било је још једна прилика да се шпанска краљица Летисија појави у репрезентативном издању, у црно белој хаљини Каролине Херере, цветног дезена и кроја као из златних година Холивуда, што код пратилаца краљевске моде није прошло незапажено. 

Нама је, међутим, запао за око и модни избор њеног супруга, краља Фелипеа Шестог, који је често у медијима неправедно у сенци своје супруге. Савршено укројено елегантно тамносиво одело са пругама стајало му је као саливено и било беспрекорно укомбиновано са одговарајућом белом кошуљом и сребрнастосивом краватом.

Ниједан набор се није правио приликом покрета, све је изгледало глатко, али ништа напето, крагна беле кошуље у идеалним пропорцијама је уоквиривала дискретан чвор машне, манжетне њених рукава назирале су се испод одела тачно онолико колико треба. 

Апсолутно без мане.

Тек када га упоредите са осталим, више или мање елегантним мушкарцима на истом догађају, попут премијера Санчеса на пример, схватите колико је његов аутфит супериоран.

Посебно имајући у виду да је реч о мушкарцу који је изузетно висок, 1,97м и према Гинисовој књизи највиши је познати краљ у историји! Према томе, не уклапа се у стандардне конфекцијске бројеве и за њега се шију искључиво одела по мери.

На недавно одржаном финалу тениског турнира у Вимблдону, шпански краљ је такође изазвао огромну пажњу и побрао бројне комплименте експерата за мушку моду, који су похвалили његов отмен, одмерен и савршено укројен стил "као под конац", какав и доликује краљевској ложи.

Упоредимо ли га са, на пример, принцом Вилијамом на истом спортском догађају, разлика је више него очигледна. Само поглед на наборане рукаве и "згужван" изглед принца од Велса, одаје утисак неког ко је "претерао с теретаном" од времена кад је купио одело.

За беспрекоран, а ненаметљив имиџ 55-годишњег шпанског краља, још од његове младости био је задужен Хаиме Гаљо, мадридски уметник кројачког заната и експерт за мужевну елеганцију, чије су маказе скројиле готово цео Фелипеов гардеробер.

Од кројачеве смрти 2015. године, породични бизнис наследио је његов син, али ко сада шије одела шпанском краљу остала је тајна.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару