Читај ми!

И би спектакл – краљевско венчање године у Норвешкој   

Норвешка принцеза Марта Луиз удала се за свог вереника, самозваног шамана, Американца Дурека Верета, уз присуство осталих чланова краљевске породице и 350 гостију. 

Десило се и то. Једна европска принцеза удала се за гуруа и шамана, тамнопутог бисексуалног Американца.

Спектакл године, у којем су се на вечну љубав заклели најстарија ћерка норвешког краља, 52-годишња принцеза Марта Луиз и њен три године млађи вереник Дурек Верет, одржано је у идиличном пејзажу норвешког Геирангерфјорда, уз присуство 350 гостију.

Будући да су принцеза и њен супруг продали ексклузивна права за извештавање са венчања магазину Hellо, као и Нетфликсу да о томе направи документарац, то је наишло на неодобравање осталих чланова краљевске породице и норвешке јавности.

Иако су венчању присуствовали и краљ Харалд и краљица Соња, те принцезин млађи брат, престолонаследник Хокон, са супругом и двоје деце, одбили су да њихове фотографије буду у ексклузивној репортажи, у знак протеста што и остали медији неће имати подједнак третман.

Зато су слике са венчања доста оскудне, а из онога што је краљевски двор проследио медијима види се да је готово комплетна краљевска породица у традиционалним народним ношњама. 

Свадбено весеље почело је још прекјуче журком упознавања и добродошлице. Јуче је било организовано крстарење спектакуларним Геирангерфјордом, који је на листи Унескове културне баштине, а увече је одржана забава у латиноамеричком стилу, на којој су младенци изненадили госте својим умећем плесања салсе.

Сам чин венчања обавила је свештеница локалне парохије, а међу деверушама су биле и три принцезине ћерке из претходног брака са писцем Аријем Беном, који је извршио самоубиство три године после њиховог развода: Мод Анђелика, Леа Исадора и Ема Талула.

Од припадника осталих краљевских породица из Европе, венчању су присуствовали шведска престолонаследница Викторија са супругом Данијелом, као и њен млађи брат Карл Филип са супругом Софијом, те млађи брат холандског краља, принц Константин са супругом Лаурентин.

Прослава за госте наставља се поподневним коктелом, свечаном вечером и журком до зоре.

субота, 31. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару