Кад се жени најбогатији британски младожења – детаљи свадбе године без принца Харија

Откривамо вам детаље спектакуларног венчања најбогатијег британског младожење, војводе од Вестминстера, блиског пријатеља принчева Вилијама и Харија.

Венчање године, или како су га неки медији назвали „највише краљевским од свих некраљевских венчања“, одржано је у бајковитом амбијенту катедрале у Честеру.

„Најпожељнији нежења Британије“, тридесеттрогодишњи Хју Гроувнор, војвода од Вестминстера, више не може да се похвали тим надимком, јер је од данас у браку са изабраницом свог срца, Оливијом Хенсон.

Са богатством од више од десет милијарди фунти, углавном у скупоценим некретнинама, Хју је најбогатија особа у Великој Британији млађа од 40 година, али оно што његово венчање чини посебно гламурозним јесу блиске везе војводе од Вестминстера са британском краљевском породицом, посебно пријатељство покојног Хјуовог оца са садашњим краљем Чарлсом. Чарлс је био и Хјуов крштени кум, док је кума његове сестре била принцеза Дајана.

Хју је одрастао дружећи се са принчевима Вилијамом и посебно Харијем, који му је по годинама ближи, а пријатељство је крунисано и новим кумствима, јер је млади војвода крстио и Вилијамовог и Харијевог сина, принчеве Џорџа и Арчија.

На венчању Хју је Вилијаму доделио улогу једног од „предводника“ (usher), што је особа која се бира међу најблискијим пријатељима, која помаже куму и показује гостима где треба да седе.

На венчању у Честеру, Хари, међутим, није био присутан. Иако је последњих месеци у медијима било разних спекулација, од оних да млађи брат престолонаследника није ни позван, до оних да је демонстративно одбио да дође, јер је Вилијам изабран за значајну улогу, гласине су се показале нетачним. 

Хари је уредно добио позивницу, али се договорио са својим пријатељем у телефонском разговору, да ипак не присуствује његовом венчању, због затегнутих односа са братом и остатком краљевске породице. 

А Вилијам је, са још десеторицом „предводника“, имао пуне руке посла, јер је званица било око четири стотине, међу њима и још неких чланова краљевске породице. 

Млада је носила венчаницу лондонске креаторке Еме Викторије Пејн и Фаберже тијару породице Гроувнор у облику лишћа из 1906, а муке јој је задавао ветар, који јој је стално подизао дугачки вео, док ју је отац пратио до цркве. 

Новопечену војвоткињу од Вестминстера, тридесетдвогодишњу Оливију Хенсон, многи пореде са принцезом од Велса, Кејт Мидлтон, јер су обе завршиле исти престижни Марлборо колеџ. Оливија је после студирала шпански и италијански на Тринити колеџу у Даблину, а тренутно ради као виши финансијски менаџер у једној компанији.

Свадба је била и прави празник цвећа, јер су младенци финансирали садњу више хиљада цветова, којима је окићен цео Честер. 

Занимљиво је да седми војвода од Вестминстера у себи има краљевске крви с мајчине стране. Његова мајка Наталија води порекло од руске царске породице Романових као и познатог песника Александра Пушкина.

Догађај је обележио и мали инцидент, када је групица демонстраната из организације "Just Stop Oil", пустила у масу наранџасти дим из апарата за гашење пожара, док су младенци излазили из цркве. Две жене су због тога ухапшене. Организација тражи од британске владе да до 2030. постепено укине употребу фосилних горива. 

среда, 19. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије