Читај ми!

Милион људи видело изложбу о Боувију!

Путујућу изложбу посвећену славном британском музичару Дејвиду Боувију посетило је више од милион људи од њеног лансирања у Лондону 2013. године, укључујући и 200.000 посетилаца у последњој европској етапи у Паризу, преносе данас француски медији.

Милион људи видело изложбу о Боувију! Милион људи видело изложбу о Боувију!

Ретроспектива "David Bowie Is" садржи фотографије, видео-снимке, текстове, костиме и друге предмете музичке звезде.

Изложбу је у Лондону видело 312.000 људи, у Торонту 146.500, Сао Паулу 80.000, Берлину 151.000 и Чикагу 193.000 људи, саопштио је лондонски Музеј „Викторија и Алберт“, где је изложба почела.

То је први пут да је тај музеј посветио изложбу једној рок звезди. Један од кустоса лондонског Mузеја „Викторија Броакс“ изјавила је да „Боуви није обична рок звезда, јер је ушао у сваку област културе“.

Изложба је у Паризу организована у новој Филхармонији. Потом путује у Мелбурн, од 16. јула до 1. новембра.

Боуви, који je у јануару напунио 68 година, познат је по мењању имиџа и стила. Његов албум The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars из 1972. године устоличио га је у велику британску и светску музичку звезду.

Боуви, чије је право име Дејвид Роберт Хејворд-Џоунс, издао је 26 албума, међу којима су најпознатији Space Odity (1969), Heroes (1977), Scary Monsters and Super Creeps (1980), Let's Dance (1983), Never Let Me Down (1987) и Tin Machine (1990).

Глумио је у многим филмовима, а најзапаженија улога му је у хорор филму Глад (The Hunger, 1983) редитеља Тонија Скота, у којем су играле и Катрин Денев и Сузан Сарандон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије