Читај ми!

Мислио сам да је Копола луд!

Понуда коју је могао да одбије! Амерички глумац Ал Пачино није желео да глуми Мајкла Корлеонеа у култној трилогији „Кум“ и сматрао је да је редитељ Франсис Форд Копола „помало луд“ што је инсистирао да тада млади глумац прихвати ту улогу.

Филмски историчари имају документовано да је тада анонимни Ал Пачино победио ривале као што су Џек Николсон, Роберт Редфорд и Ворен Бити, али и податке да је до тада мало познати Роберт де Ниро, који игра младог Вита Корлеонеа, постао славан после те улоге иако није био у првој глумачкој подели.

„Нисам желео да играм у 'Куму'“, рекао је оскаровац Пачино и додао да га нико није желео сем Кополе, „за кога сам мислио да је помало луд, а он је желео само мене“.

„Чак сам га и питао: 'Шта радиш то, Франсисе? Они ме не желе'“, присећа се Ал. Наравно, и из „Ворнер броса“ су питали: „Ко је овај клинац? Зашто ти се он свиђа, шта у њему видиш“.

Овај глумац ветеран у својој 74. години открио је да га је Копола приметио пошто га је гледао у улози тинејџера наркомана и подсећа да ни Марлон Брандо није био први избор за улогу кума дон Вита Корлеонеа.

„Френсис ме је видео у представи 'Does a Тiger Wear a Necktie?' и за ту улогу сам освојио Тонија, а онда сам задобио његову наклоност“, рекао је Пачино и додао да је због тога веома срећан јер је Копола велики човек.

„Тада сам мислио да ће Копола изгубити посао, посебно што студио 'Ворнер брос', уз дужно поштовање, није желео ни Бранда“, додао је Ал.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи