Читај ми!

Они трпе озбиљне санкције

Слава и богатство нису помогли Бреду Питу, Алеку Болдвину, Лејди Гаги, Парис Хилтон, да одобровоље власти и посете Кину, Канаду, Јапан, Филипине. Због ситних преступа и несмотрених изјава Болдвин је означен као „ванземаљац“, док је Лејди Гага и сувише „опасна“.

Богати и славни нису баш увек омиљени и на њиховом пасошу не могу да буду печати неких земаља.

Разлога је много: дрога, девијантно понашање, криминална активност, или просто погрешна изјава, те закони појединих земаља забрањују улазак у исте многим познатим личностима.

Тако је Бреду Питу после улоге у филму Седам година на Тибету, забрањен улазак у Кину.

После премијере филма, он је „прогнан од стране кинеског народа“, који је увређен јер је у филму приказан као злочиначки и егоистичан. Филм који представља портрет Далај Ламе, представља Кинезе у крајње мрачном стилу.

Познатом глумцу Алеку Болдвину заувек је забрањен улазак на Филипине, због неприкладних коментара о „супругама које се наручују“.

Гостовао је код Летермана, и дискутовали су о браку, па је Болдвин направио једну опаску. Рекао је да жели још деце, те да би било добро да путем поште наручи једну супругу са Филипина, или из Русије.

Болдвина су филипинске власти окарактерисале као „непожељног ванземаљца“, и тако му на духовит начин забранили улазак у своју земљу.

Ни музичке звезде нису поштеђене разних санкција. Полуголи наступи, хаљине од меса, дискутабилни текстови, тако би се укратко могла описати Лејди Гага.

Док је једни сматрају врхунским забављачем, други мисле да је непожељна, па чак и опасна.

Исламске групације у Индонезији називају је превише „ризичном“, и протестовали су против њеног наступа који би могао „да уништи осећај за морал“ њиховој деци.

Малезија јој је забранила улазак због текстова који промовишу хомосексуалност, нарочито у песми Born this way.

Богата наследница, старлета, ријалити звезда - Парис Хилтон, једна је од особа за коју се могло очекивати да се налази на овој листи. Након боравка иза решетака у САД због поседовања наркотика, јапанске власти одлучиле су се да Хилтоновој забране улазак у Земљу излазећег сунца.

Парис је отпутовала у Јапан како би промовисала своју модну линију и парфем, а по слетању је депортована и уручена јој је забрана посете Јапану, који има веома оштра правила када је у питању поседовање и конзумирање наркотика.

Познатом реперу Фифтију Сенту Канађани су забранили посете због стихова у песмама.

Наиме, Фифтијеве нумере наводе се као недоличне, које промовишу експлицитно насиље и секс, а „припомогао“ је његов подебео криминални досије.

Изјава канадског министра спољних послова гласи: „Фифти Сент уноси нервозу у Канаду, која је мирна држава којој нису потребне особе такве прошлости, које промовишу насиље, оружје и експлицитни секс“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи