Читај ми!

„Ледени изазов“ донео више од 100 милиона!

Захваљујући виралном хиту поливања хладном водом, досад је прикупљено више од 100 милиона долара за борбу против Лу Геригове болести (АЛС), саопштили су организатори.

Проширивши се муњевито друштвеним мрежама, ова добротворна акција, која је требало да привуче пажњу на Лу Геригову болест, тј. Амиотрофичну латералну склерозу (АЛС), наишла је на огроман одзив у свету.

Прикључили су јој се многобројне познате личности, укључујући Тома Круза, Стивена Спилберга, Била Гејтса, па чак и бившег америчког председника Џорџа Буша.

Удружење АЛС саопштило је да је захваљујући „Леденом изазову“ од 29. јула до 20. августа прикупљено 100,9 милиона долара. Поређења ради, у истом периоду прошле године донирано је 2,8 милиона долара.

„Реч захвалност није довољна да се изрази оно што тренутно осећамо“, рекла је Барбара Њухаус, председница удружења.

„Ова сума ће бити искоришћена за финансирање нових истраживања као и за негу и подршку људима који живе с овом болешћу“, навела је она, преноси АФП.

За успех интернет кампање првенствено су заслужне звезде светског шоу-бизниса, спорта, политике и бизниса.

Правила су једноставна

Онај ко жели да учествује у акцији, требало би прво да буде номинован, односно изазван од стране особе која је већ одговорила на изазов и полила се леденом водом. Пријатељ, колега или члан породице вас може изазвати пре него што и сам то учини.

Номинована особа мора одлучити да ли прихвата изазов у року од 24 сата. Може одбити али би онда требало да уплати 100 долара АЛС асоцијацији, за финансирање проналаска лека.

И ако одлучи да одговори на изазов, требало би да уплати донацију фондацији преко веб-сајта АLSA, али то не мора да буде 100 долара, већ колико жели.

Такође, у кофи којом се поливате би требало да буде 3/4 воде и најмање 1/4 леда. Једини начин да докажете да сте то учинили је видео-снимак који ћете окачити на друштвене мреже.

Тејлор Свифт, Шакира, Кејти Пери, Лејди Гага, Мет Дејмон, Јусеин Болт, Жизел Бундшен, Џастин Бибер, Марк Закерберг, Нејмар, Кејт Мос и Дејвид и Викторија Бекам и Новак Ђоковић су само неке од познатих личности који су досад учествовале у "Ice Bucket Challenge"-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи