Читај ми!

До врха стигла инспирисана Опром Винфри

Обожава приче „из крпа у свилу и кадифу“. Циљ јој је да изгради своју сопствену империју попут Опре Винфри. Има само 20 година, а већ је на путу остварења тих снова – данас је играла своје прво вимблдонско финале.

Ежени Бушар, млада канадска тенисерка која је име добила по британској принцези, граби ка трону „краљице терена“, на којем још седи Марија Шарапова.

Стигла је на корак до остварења циља – требало је још само да победи Петру Квитову у данашњем финалу женског сингла.

Њихова сличност је вишеструка, од челичног фокуса и атрактивног изгледа, до леденохладне амбициозности да се стигне до врха – чак и ако то подразумева дистанцирање од старих пријатеља.

Ежени је 13. носилац ове године на Вимблдону, баш као што је и Шарапова била када је 2004. освојила престижни турнир.

Међутим, Бушарова би више волела да иде путем Опре Винфри.

Канадска играчица често пореди свој живот са Оприним, која се извукла из сиромаштва и постала једна од најбогатијих жена на свету.

„Заиста сам напорно радила у животу“, истиче Ежени, „тако да ценим друге људе који су учинили исто и имали исте ове дивне снове и на крају их и остварили“.

„Дошла је ни из чега и изградила ту огромну империју и богатство. Обожавам те 'из крпа у свилу и кадифу' приче. И идентификујем се са њима“, каже Бушарова.

Мада не потиче из сиромашне породице, овој 20-годишњакињи из Вестмонта у Монтреалу, мукотрпан рад заиста није непознаница – већ гради своју империју, у стилу Опре Винфри.

Одавно јој се „удварају“ многе мултинационалне компаније, но, Ежени жели да нагласи да ово није прича о успеху преко ноћи.

У 12. години се са породицом преселила у тениску академију Ника Савијана на Флориди, што јој је одузело стандардна узбуђења која је њеној сестри близнакињи Беатрис донео колеџ.

„Био је то мој посао са пуним радним временом. Али није то било тужно време. Било је узбудљиво због могућности које су се отварале и желела сам да унапредим свој тенис. Била сам срећна што могу да играм тенис по цео дан.“

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије