Читај ми!

Ноћ песме и плеса, 68. додела Тонија

Најважније позоришне награде ове године отишле су у руке глумаца Нила Патрика Хариса, Брајана Кренстона, екипи мјузикла „Џентлменски приручник за љубав и убиство“. Глумица Одра Мекдоналд уписала се у историју Бродвеја освојивши шестог Тонија!

Њујорку је ноћас био домаћин 68. доделе америчких позоришних награда Тони. Свечаност, која је у Европи мало позната, мада веома цењена међу позоришним уметницима, протекла је као и претходних година у знаку песме и плеса.

Домаћин церемоније у Радио сити мјузик холу био је холивудски глумац Хју Џекмен, који је и сам 2004. освојио престижни трофеј, а међу уметницима који су наступили током вечери били су Идина Мензел, музичка легенда Гледис Најт и рок звезда Стинг.

Представа A Gentleman's Guide to Love and Murder (Џентлменски приручник за љубав и убиство), прича о Енглезу који намерава да убије осморо наследника како би се домогао породичног богатства, проглашена је најбољим мјузиклом у 2014. години.

Тони награде, у глумачким категоријама, добила су и нека нама позната лица са малих екрана.

Међу њима су Нил Патрик Харис (Барни из серије Како сам упознао вашу мајку) за улогу источнонемачког трансвестита у мјузиклу Hedwig and the Angry Inch и Брајан Кренстон (Волтер Вајт из култног серијала Чиста хемија) за ролу америчког председника Линдона Џонсона у драми All the Way.

Бродвеј је познат као центар америчке позоришне индустрије, те многи холивудски глумци радо пристају да се окушају на његовим даскама.

Тамнопута глумица Одра Мекдоналд уписала се у историју Бродвеја освојивши шесто признање Тони, овог пута за улогу славне певачице Били Холидеј у драми Lady Day at Emerson's Bar and Grill.

Како преносе стране агенције, 44-годишња глумица је прва уметница која је освојила шест награда за глуму и прва која има Тонија у све четири глумачке категорије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару