Читај ми!

Украјинци одушевљени новом првом дамом

Марином Порошенко, која је била стално уз супруга за време његове изборне кампање одушевила је сународнике. За супругу свог председника, кардиолошкињу по струци, кажу да је лепа, добра, скромна и оличење Украјинки.

Прва дама Украјине је била елегантно обучена са сређеном скромном пунђом, што је сушта супротност супруга представника државног апарата, које обично носе старомодне костиме и имају натапирану косу, оцењује АФП.

„Украјинцима заиста недостаје прва дама. Велико нам је задовољство што је видимо са супругом. Изгледа као Европљанка“, рекла је Украјинка Галина Погранична која је дошла на церемонију инаугурације Петра Порошенка у центру Кијева.

У односу на супругу смењеног председника Виктора Јануковича, 52-годишња Марина Порошенко представља велики контраст.

Људмила Јанукович није никада била омиљена у народу који ју је запамтио у лошем светлу. Током украјинске револуције 2004. године изјавила је да противници њеног супруга „једу дрогиране поморанџе“.

После Јануковичевог бекства из Украјине и откривања његове луксузне резиденције, медији су јављали да је Виктор Јанукович заправо живео с другом женом.

Корисници интернета из Украјине на друштвеним мрежама цео дан пишу да је Марина Порошенко лепа, добра, скромна и оличење Украјинки.

Супруга Петра Порошенка, родила је четворо деце, одустала је од своје лекарске
професије да би се посветила породици. За сада није рекла шта ће радити као прва дама.

Мало је вероватно да ће се мешати у државне послове, што Украјинци нису могли да опросте Раиси Горбачов.

„Украјинско друштво је патријархално и покушаји прве даме да утиче на политику неће бити добро виђени“, рекла је експерткиња за украјинску политику Лариса Кобељанска.

Према њеним речима, улога коју ће Марина имати зависи од председника.

„Ми смо наследници традиционалног модела у којем супруге играју улогу коју им супрузи одреде“, нагласила је Лариса Кобељанска.

Нова прва дама Украјине веома ретко даје интервјуе и обично говори о породици и васпитању деце.

Петро Порошенко је положио данас заклетву као новоизабрани председник Украјине.

Постао је милијардер као чоколадни тајкун, а изабран је на председничким изборима 25. маја, три месеца пошто је проруски председник Виктор Јанукович напустио Украјину након вишемесечних уличних протеста.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару