Читај ми!

Коељо, Спејси, Анђелина: Србијо помоћ стиже!

Све више светски познатих глумаца, спортиста, писаца и других јавних личности се прикључује помагању Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској. Пауло Коељо и Кевин Спејси апелују да се помогне Србији на друштвеним мрежама, док је Анђелина Џоли уплатила Црвеном Крсту 50.000 долара за подручја Балкана погођена поплавама.

Славни писац Пауло Коељо се прикључио јавним личностима које се моле за спас жртава поплава у Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској.

Коељо је на Јутјубу објавио снимак у којем моли људе да помогну угроженима. Писац „Алхемичара“ покушава да подигне ниво свесности о катастрофалним поплавама које су задесиле Србију и околне државе.

Поручује да је свим срцем са жртвама поплаве, да користи друштвене мреже за ширење апела за помоћ угоженима, али и да је веома тужан тренутак који се дешава код нас, па ако икако може да помогне моли све да га обавесте.

Кевин Спејси апелује да је угроженима потребна помоћ. Глумац је на Твитеру замолио да се обрати пажња на Србију и Новака Ђоковића који јој великодушно помаже.

„Желим да се обрати пажња на српске поплаве и безграничан труд који Новак Ђоковић улаже у помоћ своје државе. Молим се да сви угрожени добију подршку која им треба“, написао је Спејси.

Глумица Анђелина Џоли донирала је Црвеном крсту 50.000 долара, за подручја Балкана погођена поплавама.

„Трагично је то што је регион који је био поприште толиких сукоба и разарања, сада погодила природна катастрофа оваквих размера“, каже Анђелина Џоли, упутивши саучешће жртвама поплава и њиховим породицама, саопштио је Међународни црвени крст.

„Нарочито сам забринута због претње коју за животе људи представљају неексплодиране мине у подручјима у Босни које су погодиле поплаве. Оно што је преостало из рата буквално лежи испод површине и међународна заједница треба да предузме све мере да обезбеди те области“, поручила је глумица.

Џоли је додала и да је „инспиративно видети људе обе земље, како заједно пружају подршку својим суседима и суграђанима“.

„Време је да сви ми учинимо исто, да се покренемо и помогнемо у обнови“, додала је Џолијева.

Глумица је поручила и да ће, поред хитне помоћи, бити потребно уложити напоре на дуже стазе, како би се обновиле куће и инфраструктура, додаје се у саопштењу

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару