Читај ми!

Најбогатији оскаровци

Стекли су славу улогама у неким од култних холивудских остварења за шта су награђени Оскарима. Уз славу долази и богатство, па су неки од њих постали и изузетно богати. На листи најбогатијих оскароваца нашле су се легенде попут Џека Николсона, Роберта де Нира, Шона Конерија, а женску част бране Барбра Стрејсенд и Сандра Булок.

Пред свечану доделу Оскара која ће бити одржана 2. марта, сингапурска компанија "Wealth X" направила је листу најбогатијих освајача престижне награде. Прво место припало је легенди Холивуда Џеку Николсону.

Богатство троструког освајача Оскара за улоге у филмовима Лет изнад кукавичјег гнезда, Време нежности и Добро да боље не може бити, процењено је на 390 милиона долара.

Вицешампионска позиција, са 350 милиона долара, припала је Тому Хенксу, који је позлаћену статуу освајао два пута за Филаделфију и Фореста Гампа.

Треће место поделили су Роберт де Ниро и Барбра Стрејсенд са 310 милиона долара. Де Ниро је награду Америчке филмске академије освојио за Кума 2 и Разјареног бика, док је чувена глумица и певачица добила признање 1969. године за улогу у Смешном дечаку.

На петој позицији налази се Шон Конери, са 250 милиона долара, који је уједно и најстарији на листи. Шкот је Оскара добио за улогу у Несаломивима. Следи га Џорџ Клуни чије је богатство процењено на 220 милиона, а који је позлаћену фигуру добио за најбољу споредну улогу у Сиријани.

Следећи на листи је Мајкл Даглас захваљујући богатству од 200 милиона долара. Оскара је добио за улогу Гордона Гека у Волстриту. Ентони Хопкинс, којег је Академија наградила за улогу у остварењу Кад јагањци утихну, осми је на листи са процењеним богатством од 160 милиона.

Девето и десето место са по 150 милиона долара имовине поделили су Робин Вилијамс и Сандра Булок. Улоге у филмовима Добри Вил Хантинг и Мртав угао донеле су им Оскаре.

Сандра је уједно и најмлађа на листи на коју је управо доспела помоћу зарађених 70 милиона долара о, колико је до сада добила за улогу у Гравитацији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару