Читај ми!

Славица Еклестон радила за Удбу?

Хрватски медији пишу да је Славица Радић бивша супруга Бернија Еклестона, власника Формуле 1 радила за Удбу, а доводе је и у везу са убиством Стјепана Ђурековића, са којим се наводно виђала само месец дана пре његове ликвидације.

Иза Славице Еклестон стоји најмоћнији удбашки лоби, пишу хрватски портали Dnevno.hr и Dnevnik.hr.

Бивша супруга власника Формуле 1 Бернија Еклстона, Славица Радић Еклeстон доводи се у везу са убиством једног од директора загребачке "INE" Стјепана Ђурековића, са којим се према наводима хрватских медија виђала само месец дана пре његове ликвидације.

Шокантне приче о Славици Радић и њеној сарадњи са Удбом појавиле су се крајем 1997. године у тадашњем таблоиду Империјал, када је њен бивши дечко Момир Благојевић изнео интригантне податке, након чега је на ноге подигнут читав државни врх на челу са председником Туђманом.

Наиме, у то време Славица Еклстон је наговарала свог супруга Бернија да Формулу 1 доведе у Хрватску и то на Гробник, што је посебно импоновало женском делу породице првог хрватског председника, супрузи Анкици и ћерки Невенки Туђман, јер је Невенкин син Синиша Кошутић у то време имао великих амбиција да вози у предтркама за Формулу 1.

И баш у јеку тих преговора у којима је активно учествовао и тадашњи председник хрватске Владе и дугогодишњи интимус Славице Еклестон Златко Матеша, појавио се интервју у Империјалу са Славичиним бившим дечком.

У том интервјуу Момир Благојевић, као бивши високи функционер ријечког Јавног тужилаштва је експлицитно тврдио да је Славица Радић била сарадница ријечке Удбе.

Њу је по његовим тврдњама врбовао инспектор ријечке Удбе Марин Модрић, један од оних које немачка полиција сумњичи да су били умешани у убиство Стјепана Ђурековића.

„Са Удбом сарађује од 1982. године, а на сарадњу сам је, на жалост, наговорио ја. Наиме, тада смо стално излазили заједно, али ми је већ било на врх главе што се у мом друштву набацује другим мушкарцима. Једноставно сам хтео да опет оде у иностранство јер, далеко од мојих очију, далеко од срца. Сваки пут би до путовнице долазила преко кревета, у којем је била са шефом пасошког одељења. Међутим, будући да је те године за шефа пасошког одељења дошла жена, извесна госпођа Марија, Славици је било јасно да свој рецепт не може да примени на њој. Тада сам је упутио на сарадњу са Удбом“, рекао је између осталог Момир Благојевић у интервјуу који је објављен 14. новембра 1997. године.

Ко је Славица Еклeстон

Славица Еклeстон је заправо Славица Радић, ћерка лучког радника из Ријеке, истарска лепотица, која је рођена у Горанима код Лакташа 1958. године.

Радила је као модел и манекен и често за познате фирме, међу којима је први бренд био свакако „Армани“, када је упознала енглеског милијардера Бернија Еклeстона и удала се за њега.

Тада је добила прстен вредан 1,5 милиона фунти. Када се, међутим, развела од свог мужа Бернија, наследила је око 1,6 милијарди фунти. Наиме, читав капитал и све фирме Бернија Еклeстона биле су преписане на име његове жене, која је иначе и власница модне куће.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару