Читај ми!

Љубавни јади светских државника

Председници и премијери у свету, као Бил Клинтон и Никола Саркози, били су приморани да јавно објасне, па чак и да се извињавају народу због својих љубавних афера, док је француски председник Франсоа Оланд изабрао да то одложи уз обећање да ће ускоро разјаснити своју брачну ситуацију.

Франсоа Оланд је јуче признао да пролази кроз болан период са својом партнерком Валери Трирвејлер после открића медија о његовој вези са једном глумицом.

Оланд је одржао своју редовну полугодишњу конференцију за новинаре у Јелисејској палати у сенци скандала о његовој вези са глумицом Жили Гаје и одласку његове партнерке Валери Трирвејлер у болницу због шока.

Француски председник је одбио да каже да ли и даље живи са својом партнерком и да ли је она и даље прва дама, али је обећао да ће разјаснити своју приватну ситуацију пре одласка у посету САД 11. фебруара.

Док је у земљама енглеског говорног подручја мала граница између јавног и приватног живота највиших фукционера, у осталом делу Европе се више толеришу љубавне везе и приватни живот тих људи.

После афере с Моником Левински, тадашњи амерички председник Бил Клинтон у августу 1998. године је морао да призна великој пороти да је имао „недоличну везу“ са стажисткињом Беле куће.

Касније је то морао да призна и америчком народу на телевизији под притиском Конгреса.

За разлику од САД, руски председник Владимир Путин је након једне представе рекао новинарима да се развео од супруге Људмиле, не прецизирајући датум.

Његова изјава је уследила након хапшења једног руског новинара, који је писао да круже приче о евентуалном венчању Путина с гимнастичарком Алином Кабајевом.

У Француској где се нашироко писало о браку тадашњег преседника Николе Саркозија, а он је у кратком саопштењу у октобру 2007. године најавио да се разводи.

Неколико месеци касније Саркози је дозволио новинарима да га фотографишу с новом партнерком, манекенком и певачицом Карлом Бруни.

Са друге стране, бивши италијански премијер Силвио Берлускони је увек одбијао и недостојним сматрао нападе на њега и открића у медијима о његовим везама с малолетницама.

Берлускони није хтео ништа да објашњава већ је тада само рекао: „Боље имати страст према женама, него бити хомосексуалац!“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару