Читај ми!

Шеик широке руке?

Домаћинима у Црној Гори шеик Мухамед бин Зајед наводно је оставио укупно око 50.000 долара! Задовољан услугом током боравка у Подгорици, принц Абу Дабија частио је обезбеђење, конобаре, кувара.

Навику арапских принчева да у торбама носе готовину како би чашћавали своје домаћине, потврдио је и принц Абу Дабија шеик Мухамед бин Зајед ал Нахјан протекле недеље, када је, према неким проценама, запосленима у Вили „Горица“ где је вечерао и спавао, оставио око 50.000 долара у ковертама, пишу Новости, преноси Фонет.

Принц је, боравећи свега једну ноћ у Подгорици, редом частио запослене који су га дочекали и служили, од обезбеђења до конобара и кувара.

Како Новости незванично сазнају, уочи доласка тражио је списак, а човек из његове пратње поделио је коверте у којима је, појединачно, било од 1.000 до неколико хиљада долара.

Шеик је напречац освојио симпатије домаћина још 2008. године, када је боравећи у Будви и најављујући инвестиције у „Будванску ривијеру“ частио целокупно особље хотела.

Неколико пута је слао свог човека по нове коверте, како некога не би прескочио, наводи лист позивајући се на саговорника који је и тада био присутан приликом посете арапске краљевске породице.

„Чашћавао је све редом, конобаре, куваре, собарице, момке који носе кофере, обезбеђење... Не знам да ли су у свим ковертама били исти износи, знам да је у појединим било по 2.000 долара“, навео је исти извор.

Арапска краљевска породица тада је најавила инвестицију вредну две милијарде долара, кроз градњу туристичко-хотелског комплекса на месту постојеће „Будванске ривијере“.

Пројекти које су презентовали предвиђали су градњу два торња од 25 и 27 спратова на самој обали.

Тренутно је актуелна инвестиција Емирата у Краљичину плажу, за коју нуде 21 милион и улагања од 180 милиона долара кроз градњу супермодерног хотела, који би представљао основу за планирани елитни туристички комплекс.

Арапски шеици били су широке руке и током посета Србији и чашћавали оне који су им се „нашли на путу“ и имали част да им буду на услузи, пишу Новости.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару