Читај ми!

Скромно крштење принца Џорџа

Крштење принца Џорџа, сина Кејт Мидлтон и принца Вилијема, одржано је у краљевској капели палате „Сент Џејмс“ у Лондону. Само 21 званица присуствовала је овом свечаном чину.

Само 21 званица присуствовала је крштењу принца Џорџа, које је обављено у краљевској капели у палати „Сент Џејмс“, у центру Лондона.

Одлучивши се за церемонију у кругу најближе родбине и кумова, родитељи тромесечне бебе, принц Вилијем и Кејт Мидлтон, показали су да желе да сачувају приватност сина који ће једног дана сести на британски трон.

Како преноси агенција Ројтерс, на крштење малог Џорџа позвани су његова прабака и прадеда, краљица Елизабета Друга и принц Филип, његов деда, принц Чарлс, са супругом Камилом и његов стриц, принц Хари.

Међу присутнима су били и његови баба и деда са мајчине стране, Мајкл и Керол Мидлтон, као и његова тетка Пипа.

Церемонију је обавио кантерберијски надбискуп Џастин Велби, који је бебу, обучену у реплику белог сатенског оделца из 1841. године, крстио водом из реке Јордан, у којој се, по предању, крстио Исус Христос.

За кумове, Вилијам и Кејт су изабрали шест пријатеља и Вилијамову сестру од тетке и шампионку у коњичком спорту, Зару Филипс, раскинувши тако са досадашњом традицијом именовања краљевских званичника на ту дужност, с жељом да Британцима пошаљу модернију слику о себи.

Испред палате „Сент Џејмс" окупили су се бројни знатижељници у нади да ће видети неке од гостију приликом доласла у званичну резиденцију војводе и војвоткиње од Кембриџа.

„Ово није државни већ породични догађај, и краљевски пар жели да Џорџа задржи што је могуће даље од очију јавности како би растао у нормалном окружењу“, рекла је Клариса Кембел, историчарка монархије на Универзитету „Англија Раскин“, додајући да и сама Елизабета Друга жели да покаже да краљевска породица није склона расипништву, посебно у садашњој тешкој економској ситуацији.

Цео догађај овековечио је фотограф Џејсон Бел, најпознатији по портретима рокенрол звезда и холивудских глумаца.

Бел је, такође, био задужен да направи и први заједнички портрет четири генерације краљевске породице у последњих сто година.

На слици ће се по први пут наћи краљица са њена три директна наследника - Чарлсом, Вилијемом и Џорџом.

Након крштења, званице су послужене тортом и чајем у Чарлсовој и Камилиној резиденцији, Кларенс хаус.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару