Читај ми!

Румунска принцеза организовала борбе петлова?

Ћерка и зет румунског краља Михаја Првог, кога су комунисти скинули са трона још 1947, ухапшени су у Сједињеним Америчким државама због организовања илегалних борби петлова. Михај (91) изразио наду да ће амерички правосудни систем брзо донети одлуку.

Ћерка последњег краља Румуније Михаја Првог – принцеза Ирина Вокер и њен супруг, бивши заменик шерифа у Орегону, САД, ухапшени су због организовања илегалних борби петлова.

Ирина је пре две године у Букурешту с европским племством славила 90. рођендан свог оца – збаченог краља, а сада њу и њеног супруга – бившег заменика шерифа, очекује суд због илегалног бизниса с борбом петлова на њиховом ранчу на истоку Орегона.

Државни тужилац каже да су Ирина и Џон Вокер организовали најмање десет борби петлова од априла 2012. до априла ове године, што им је доносило по 2.000 долара дневно, а уз то су продавали улазнице, храну и пићу гледаоцима.

Иначе, Ирина Вокер (60) је трећа ћерка бившег румунског краља Михаја Првог.

Сада 91-годишњак, Михај је један од ретких живих шефова држава из доба Другог светског рата. Пошто га комунисти приморали на абдикацију 1947, настанио се у Швајцарској где је радио као комерцијални пилот, а накратко је био и живинар.

По саопштењу на породичном сајту, Михај је изразио жаљење што му је ћерка ухапшена и наду да ће амерички правосудни систем брзо донети одлуку, али зета не помиње.

Брачни пар је оптужен за кривична дела организовања илегалне коцке и за заверу ради повреде савезног Закона о добробити животиња. Свако од тих дела доноси казну до пет година затвора и новчану од 250.000 долара, а савезни тужиоци траже и одузимање ранча.

Власти су због тога уз њих ухапсиле још 16 особа.

Ирина Вокер се у САД доселила из Швајцарске 1983. године са својим тадашњим мужем Џоном Кругером, с којим има двоје деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару