Читај ми!

Силвио на мукама: У коју вилу у кућни притвор?

Законску могућност да, уместо иза решетака, годину дана проведе у кућном притвору, пребогати Силвио Берлускони ће искористити у једној од својих раскошних вила широм Италије. Само којој?

Италијански Касациони суд потврдио је једногодишњу казну затвора на коју је бивши премијер Силвио Берлускони осуђен због утаје пореза, која ће највероватније бити преиначена у кућни притвор, а 76-годишњи тајкун може да бира у којој ће од својих велелепних вила да га издржава.

Италијански закон пружа могућност осуђеницима старијим од 70 година да им, уместо затворске казне, буде одређен кућни притвор или друштвено користан рад, а Берлускони је раније изјавио да не жели да се бави друштвено корисним радом „као обичан криминалац“, тако да му, по свој прилици, следује кућни притвор.

Пошто располаже многобројним луксузним вилама, бивши премијер ће моћи да бира у којој од њих ће издржавати своју казну, преноси АФП.

Његов комплекс „Чертоза“, који се простире на површини од 120 хектара на чаробној плажи Смералда на Сардинији, сачињен је од чак три виле и седам базена.

У парку комплекса налази се амфитеатар у грчком стилу, језеро, хиљаде кактуса и палми, маслињаци и тајне подземне пећине украшене мозаиком са ликом бога мора и тунелом који води до мора.

Пребогати медијски магнат је чак изградио и вештачки вулкан на брду, у парку, са „ерупцијама“ у облику ватромета, ефектима изливања лаве и вештачким потресима за време журки којима су у прошлости присуствовале високе званице попут Владимира Путина и Тонија Блера.

Берлусконијево власништво је и вила „Сан Мартино“, некадашњи бенедиктински манастир у Аркореу недалеко од Милана, која је окружена огромним ергелама, а садржи библиотеку са преко 3.000 античких књига и уметничку галерију.

У овом здању из 18. века, које у свом саставу има и неколико базена, налази се и мермерни маузолеј у фараонском стилу тежак 10 тона, са 36 погребних просторија, који је Берлускони изградио за своју породицу и пријатеље.

Медијски тајкун је на северу Италије, на језеру Комо, прошле године купио вилу „Торно“, која је коштала 21 милион евра и има 30 соба, а тренутно је подвргнута рестаурацији.

У пространом парку који окружује „Торно“ налазе се још четири виле, од којих свака има сопствени приватни приступ језеру и терасама са предивним погледом, као и тениски терен и пољана за куглање, а међу славним суседима у овој богатој области је и глумац џорџ Клуни, познат по томе што прави бучне журке поред језера.

Како су пренели италијански медији, Берлускони је некада радо у то подручје, као дечак, путовао запрежним колима из Милана.

„Палацо Грациоли“, резиденција из 16. века која се уздиже у историјском центру Рима, имала је низ изузетно угледних власника, међу којима је и једна шпанска принцеза, а њен садашњи власник је управо - Берлускони.

У тој палати он има свој телевизијски студио одакле упућује поруке нацији.

Собе у овој вили изграђеној у барокном стилу декорисане су златом, а једна од раскошних спаваћих соба има огроман кревет са балдахином који је Берлусконију поклонио Путин, наводи француска агенција.

Бивши италијански премијер поседује и низ других објеката широм земље, као и у иностранству, укључујући вилу на мајушном острву Лампедуза у близини Туниса, али тешко да ће му бити дозвољено да своју казну у виду кућног притвора издржава ван земље.

Он је раније изјавио да би радије отишао на издржавање затворске казне уместо да одслужи казну радом у некој јавној служби, као и да неће искористити могућност италијанског закона да казну издржава у кућном притвору, али уколико се ипак определи за ову последњу опцију, имаће где да је издржава.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару