Читај ми!

Ромни: Зашто се на авиону прозори не отварају?

Мит (Ромни) полако улази у митове и легенду! Републикански кандидат за председника САД изазвао је олују критика медија и јавности на свој рачун изјавом о отварању прозора на авионима.

Кандидат за првог човека најмоћније силе на свету, Мит Ромни, који већ има подужи досије о вербалним гафовима, у свом говору у Калифорнији, током прикупљања средстава за кампању, осврнуо се на недавно принудно слетање авиона у којем је била његова супруга.

Његова (ваљда) не баш тако озбиљна примедба на то што авионски прозори „не могу да се отворе", дочекана је од стране аналитичара као најновији атак на здрав разум.

Амерички медији и блогови су јуче „одјекивали" од подсмеха председничком кандидату.

Међутим, олуја се мало стишала када су новинари који су били на лицу места објаснили, односно подразумевали да се шалио, мада онима који су били „ван просторије" то није тако изгледало.

О чему је, заправо, он то говорио? Током прикупљања шест милиона долара по Калифорнији, Ромни је поменуо инцидент који се догодио током викенда када је авион у којем је била његова супруга морао да слети због мањег пожара на инсталацијама.

Он је истакао да би се много боље снашла да је могла да дише ваздух изван авиона!

„Драго ми је да је на земљи, жива и здрава. Мислим да није ни свесна колико су се неки од нас забринули", цитира Ромнијеве речи Ел-Еј тајмс.

„Када се догоди пожар у авиону, немате где да побегнете, баш тако – и нема начина да пустите кисеоник споља у авион, јер се прозори не отварају. Не знам зашто то не омогуће. То је стварно проблем. И веома је опасно. Гушила се и трљала очи. На срећу, било је довољно кисеоника за пилота и копилота да безбедно приземље авион у Денвер. Но, она је жива и здрава", објаснио је републикански кандидат.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару