Читај ми!

Берлускони не хаје за краљевске претње

Без обзира на то што краљевска породица прети кривичним гоњењем свима који су учествовали у објављивању фотографија принцезе Кејт у топлесу, магазин „Ки“, власништво Силвија Берлусконија, објавио је данас специјал са чак 50 фотографија. Уредник магазина изјавио да објављивање не би спречило ни то да га је позвала краљица лично.

Италијански магазин Ки (Chi), у власништву медијског царства бившег премијера Силвија Берлусконија, објавио је данас специјално издање са око 50 голишавих фотографија Кејт Мидлтон, супруге британског принца Вилијама.

„Краљица је гола!" пише великим словима на насловници часописа на којој се налазе и три фотографије које су прошле недеље освануле на корицама француског таблоида Клоусер (Closer), такође у власништву Берлусконијеве компаније „Мондадори".

Како преноси АФП, одлука да се фотографије објаве разгневила је британску краљевску породицу чији адвокати захтевају у Паризу да се папараци кривично гоне.

Уредник часописа Ки Алфонсо Сињорини тврди да фотографије представљају „изузетну репортажу".

„Ово је први пут да се будућа краљица Енглеске појавила у природном издању, без ограничења која намеће протокол", истакао је Сињорини и додао да ни директан позив од краљице не би спречио објављивање.

Фотографије су снимљене на југу Француске где су се војвода и војвоткиња од Кембриџа одмарали у приватном дворцу.

Године 2006. магазин Ки је изазвао бес у британској штампи када је, уз детаље њене аутопсије, објавио фотографију повређене принцезе Дајана на месту судара у којем је 1997. године у Паризу изгубила живот.

Данашње издање листа Ки посвећује 38 страна Вилијаму и Кејт, а једна од прича носи наслов „Кејтине груди, природне или вештачке?"

Кућу „Мондадори" води Берлусконијева ћерка Марина која је јуче изјавила да је објављивање фотографија „ствар уређивачке слободе".

Иначе, уредник магазина Клоусер, Лоренс Пио, наглашава да ће се на суду бранити свим силама и да су Вилијам и Кејт заправо били видљиви и са јавног друма.

Фотографије су снимљене са укусом и од јавног су значаја, јер Кејт, као будућа британска краљица, својим навикама утиче на милионе девојака широм света, тврди Пио.

Борба на суду против објављивања би могла да потраје и до две године, сматрају стручњаци.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару