Читај ми!

Царица Милица и небески витезови

После освајања олимпијских висина, српска шампионка у теквондоу Милица Мандић освојила је и небеске висине. Златна олимпијка подржала је припаднике војног ваздухопловства који су почели да се припремају за летачки програм међународног аеромитинга, 2. септембра на Батајници.

Припадници војног ваздухопловства данас су почели припреме за летачки програм међународног аеромитинга, који ће се одржати 2. септембра на Батајници, а подржала их је и златна олимпијка Милица Мандић.

Пре него што је поздравила ваздухопловце, који се припремају на аеродрому Батајница, Мандићева је пред строј пилота изашла из авиона "галеб г-4".

"Ово је ново и невероватно искуство за мене. Овде је сјајна атмосфера и људи су позитивни", рекла је Мандићева изразивши наду да ће 2. септембра присуствовати међународном аеромитингу који поводом једног века српског војног ваздухопловства организује Министарство одбране.

Мандићева, која је златну олимпијску медаљу освојила у теквонду, обишла је и контролни торањ на батајничком аеродорому одакле је гледала прва увежбавање пилота за предстојећи митинг, саопштено је из Министарства одбране.

Учешће на аеромитингу до сада су потврдили Аустрија, Бугарска, Данска, Италија, Румунија, Русија, САД, Словенија Турска и Француска, са својим авионима и хеликоптерима, док ће, на нивоу делегација, бити присутни и представници Црне Горе и Украјине.

На аеромитингу ће, уз умеће пилота српског војног ваздухопловства, бити представљени и авион домаће производње "ласта" и велики број транспортних и школских ваздухоплова савремене производње.

У оквиру аеромитинга биће организована изложба наоружања и војне опреме, а представиће се домаћа војна индустрија, разни војни институти и други привредни субјекти повезани са ваздухпопловном технологијом.

Војно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана обележавају 24. децембар као дан тог вида Војске Србије, у знак сећања на исти датум 1912. када је донето решење о формирању Ваздухопловне команде, са седиштем у Нишу.

У то време Србија је била једна од 15 држава која је имала војно ваздухопловство.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару