Читај ми!

Елвис, 35 година касније

Време као да је стало за поштоваоце краља. Елвис Присли умро је пре пуних 35 година, али песме којим се утиснуо у историју музике и даље су хитови. Хиљаде људи у Грејсленду током Елвисове недеље брани свог идола од заборава.

Обожаваоци Елвиса Прислија не дозвољавају да успомена на њега и његове песме падну у заборав ни три и по деценије након његове смрти.

Краљ је умро у 43. години, 16. августа 1977. године од срчаног удара, пошто се борио против злоупотребе лекова.

Бдење, које је трајало до јутра уочи званичне годишњице, део је такозване Елвисове недеље.

Елвисова недеља, која заправо траје девет дана, почела је прошлог петка, а за вечерас је у плану концерт на градском стадиону, на којем ће Присила и Лиза Мари Присли и чланови Елвисове групе извести његове хитове, као и песме блуз, госпел и кантри жанра које су га увек инспирисале.

У редовима се мирно чека, а на гробу се положи цвеће и упали свећа. Неки цртају кредом његов лик на улици, а увек има оних који певају Елвисове хитове.

Појављивање бивше супруге велике музичке звезде Присиле и њихове ћерке Лизе Мари на бдењу у Грејсленду одушевило је више хиљада обожавалаца краља.

Присила и Лиза Мари су поздравиле Елвисове обожаваоце и захвалиле им на непролазном дивљењу према икони рокенрола.

То је био први пут да су се њих две заједно појавиле на обележавању годишњице Елвисове смрти, које се од 1980. сваке године године одржава у Мемфису.

Присила, која се од чувеног кантаутора развела 1973. године, изјавила је да је поглед на хиљаде обожавалаца са свећама у Елвисову част невероватан призор и да је то нешто за шта он никад не би поверовао да може да се деси.

Лиза Мари је поручила окупљеним људима да их воли због њихове посвећености њеном оцу.

Ћерка краља рокенрола додала је да је избегавала раније да долази на тај догађај јер је мислила да би било превише емотивно, али је сматрала да је од велике важности да овога пута дође.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару