Читај ми!

Почасни докторат Кардену

Великану светске модне сцене, француском креатору Пјеру Кардену у Београду је додељена титула почасног доктора наука и гостујућег професора. Мода је неопходна, а може да се посматра и као модел за смањење незапослености, сматра Карден.

Француском модном креатору Пјеру Кардену данас је уручена титула почасног доктора наука и гостујућег професора Мегатренд универзитета у Београду.

Примајући признање Карден је рекао је да му је изузетно драго што је у Србији, земљи која, како је навео, представља снагу оне бивше Југославије.

„Ваша земља је преузела сву радост и сву тугу бивше Југославије. Знам да сте прошли кроз тешка времена и ратне сукобе", рекао је Карден и додао да је бившој Југославији био још као младић.

Министар просвете Жарко Обрадовић истакао је да је посета Кардена Београду и једној високошколској установи велико признање Србији и српском образовном систему.

„Велика нам је част, задовољство и привилегија да угостимо модну икону 20 века и великог уметника", рекао је Обрадовић подсетивши да је Карден један од 48 чланова Француске академије уметности.

Ректор Мегатренд универзитета Мића Јовановић истакао је да та високошколска установа почасне титуле доктора додељује већ 23 године. Карден је седми почасни добитник овог звања.

Јовановић је нагласио да је Карденова највећа заслуга то што је моду спустио међу обичан народ.

„Његова генијалност није само у модним креацијама. Он се бави писањем и власник је више ресторана. Реч је вансеријској и реткој личности", оценио је Јовановић.

Уручењу титуле почасног доктора наука модном креатору Пјеру Кардену присуствовао је потпредседник Владе Ивица Дачић, потпредседница СПС-а Дијана Вукомановић, бивши председник Савезне републике Југославије Зоран Лилић, функционерка СНС-а Зорана Михаиловић, као и глумци Лазар Ристовски и Аљоша Вучковић.

Један од најзначајнијих креатора у историји француске и светске моде гост је Београдских модних ноћи које традиционално организује агенција „Фабрика".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару