Читај ми!

Српски стручњаци покренули Вели.ио платформу за криптовалуте

Финансијски стручњаци тврде да ће блокчеин технологија променити наш свет на револуционаран начин, чак надмашујући утицај интернета. Док се тржиште криптовалута све више развија и са појавом нових платформа за инвестирање, профитабилне крипто инвестиције и даље су резервисане само за велике инвеститоре који имају приступ инвестиционим менаџерима и ексклузивном знању иза кулиса. Лансирање апликације Вели.ио у Европи ће то променити.

Нова платформа омогућава корисницима приступ дугорочним стратегијама управљања инвестицијама креираним од стране врхунских стручњака, као и 1:1 приступ менторима - стручњацима за криптовалуте.

Вели.ио ће тиме паметно инвестирање учинити доступно свима, без потребе за финансијским саветником и сатима проведеним у истраживању и анализи крипто тржишта.

Принципи улагања у криптовалуте су једноставни, али истовремено сложени, као и сама блокчеин технологија. Укратко, блокчеин је база података ускладиштена на великој, децентрализованој мрежи рачунара, која садржи информације о свим дигиталним трансакцијама.

Овај систем је транспарентан, безбедан и непроменљив, захваљујући заједничком обезбеђивању сигурности од стране корисника. Различите индустрије, укључујући финансијску, енергетску и логистичку, већ дуже време раде на коришћењу ове технологије за своје потребе.

Блокчеин је такође атрактиван за трговање криптовалутама, што је заправо и једна од првих примена ове технологије. 

Потенцијал криптовалута је изузетно висок, с обзиром да тренутна вредност свих криптовалута широм света чини само око 0,33% укупне вредности некретнина или 1% укупне вредности акција на берзи.

Kрипто тржиште је једно од најдинамичнијих, али истовремено и једно од најслабије регулисаних. Због тога се често сматра да су крипто инвестиције несигурне.

Такође, приступ релевантним и поузданим информацијама обично је доступан само великим инвеститорима преко инвестиционих менаџера.

Тим иза Вели.ио апликације има за циљ да промени ту ситуацију, смањујући препреке за управљање крипто асетима, смањујући ризике улагања и чинећи паметне стратегије улагања доступним и приступачним свима.

„Први пут, постоји аутоматизован начин за мање инвеститоре да купе асете када је њихова тржишна вредност близу најниже тачке и продају је близу врхунца, без потребе за дубоким познавањем криптовалута“, Стеван Радоњанин, суоснивач и извршни директор Вели платформе.

Европа привлачи 25% крипто трансакција

Европске ФинТех старт-ап фирме све више освајају глобално тржиште. Тренутно 25% свих трансакција које се обављају путем водећих крипто протокола иде ка Европи.

Вели.ио тим приметио је пораст интересовања за крипто индустрију у Европи, што указује на потребу за платформом која омогућава европским крипто ентузијастима сигурно и паметно улагање.

За разлику од многих других платформи које препуштају инвеститоре саме себи, Вели.ио пружа јединствену комбинацију аутоматизованих алата и људске подршке како би помогао корисницима да купују по ниској, продају по високој цени и да притом заштите своја улагања.

„Развили смо једноставан и ефикасан алат који помаже инвеститорима да разумеју ниво ризика, поставе циљеве и остваре их путем проверених и тестираних стратегија које су креирали стручњаци за квантитативне финансије“, објашњава Радоњанин.

„Kроз аутоматизацију, успели смо да омогућимо широј публици оно што је некада било резервисано само за богате клијенте – а то инвестициони менаџер“, објашњава Марко Селаковић, директор технологије у Вели.ио.

За оне који не желе потпуну аутоматизацију, нова платформа такође пружа приступ менторима који кориснике могу водити кроз процес улагања у криптовалуте.

Прилагођени кориснички интерфејс олакшава процес улагања омогућујући корисницима да дефинишу своје циљеве по питању профита, временског оквира улагања и нивоа ризика.

Уз пажљиво састављен упитник који анализира њихове склоности, Вели.ио помаже корисницима да лакше донесу одлуке. Платформа пружа корисницима неколико стратегија које су прилагођене индивидуалном темпу инвестирања.

„Свесни смо да мали инвеститори често немају ефикасне инвестиционе стратегије. Улажу на срећу и надају се најбољем. Kада цене падну, често не предузимају ништа јер им недостаје знање о тржишним циклусима. На крају, продају када је већ касно, што може резултирати губитком од 70% уложеног“, објашњава Радоњанин.

„Због тога смо развили инвестиционе стратегије које професионализују процес улагања како бисмо нашим корисницима пружили најбоље шансе за успех.“

Разноликост у крипто свету - бесплатно улагање за жене

Још једна посебна карактеристика апликације је заштита од непожељних губитака. Kорисници могу поставити доњи праг вредности на којем ће апликација аутоматски продати њихову дигиталну имовину.

На пример, праг се може поставити на 20%, што значи да ће апликација одмах продати или претворити средства када њихова вредност падне испод 80% почетне вредности. Ова функција ће бити активна чак и када корисник није повезан на мрежу, чиме се обезбеђује заштита од непожељних губитака.

Радоњанин каже да многе жене сматрају да се крипто улагањима баве претежно мушкарци. Истовремено, Вели.ио жели да створи крипто заједницу која је разнолика и инклузивна, па су творци платформе елиминисали накнаде за трговање криптовалутама за женске кориснике.

„Нудимо нашу платформу бесплатно женама, јер се често осећају искљученима из света крипто улагања“, каже Радоњанин.

субота, 06. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару