Изложба „Ми имамо машту”

У просторијама „Матице исељеника Србије”, у Нушићевој улици број четири, отворена је изложба ученичких и наставничких радова Школе за дизајн текстила у Београду, под називом „Ми имамо машту”.

Како и сам наслов каже, циљ изложбе је да покаже да се у београдској Школи за дизајн текстила негују креативност, таленат и јединственост. Изложба је продајног и хуманитарног карактера. Ученици и колектив Школе поклониће део прихода од изложбе Основној школи „Димитрије Тодоровић Каплар" у селу Вина, у општини Књажевац.

На свечаном отварању приређена је и модна ревија на којој су приказани модели ‒ матурски радови ученика протеклих школских година. Ученици су креирали све моделе, урадили припрему и самостално довели до краја све фазе ‒ од идеје до финалног производа. Моделе су носиле ученице које као манекенке учествују на манифестацијама представљајући Школу за дизајн текстила.

На ревији су најпре приказани модели које су дизајнирали и израдили ученици образовног профила техничар дизајна одеће. Затим су приказане колекције торби и шалова које су креирали и израдили ученици образовног профила техничар дизајна текстилних материјала. Посетиоци су уживали у раскоши идеја, богатству боја и маштовитости у плетењу, ткању, као и у вештини младих људи да своје идеје претворе у модне детаље и производе које бисмо сви радо носили.

Изложени радови ученика на најбољи начин представљају делатност и умећа која се негују у тој школи. Изложени су: украсни јастучићи у којима су уклопљени и лепота дизајна и умеће шивења, ешарпе израђене батик техником, као и слике које оплемењују цео простор (такође у батик техници); затим део колекције израђене од рециклираног џинса као оригинална и веома модерна идеја и много других маштовитих радова који на најбољи начин представљају Школу за дизајн текстила и преносе поруку будућим средњошколцима да ако су талентовани, вредни, јединствени... треба да у складу са својим афинитетима одаберу праву школу за даље образовање.

Приредила Александра Стојановић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи