Беседе на Факултету политичких наука

Свечано такмичење у беседништву одржано је на Факултету политичких наука уз присуство професора, асистената, студенткиња и студената Факултета политичких наука и Правног факултета Универзитета у Београду.

Учесници такмичења били су студенти и студенткиње основних студија сва четири смера са Факултета политичих наука. Такмичари су били: Урош Ђуровић, Петар Милутиновић, Томислав Јелесијевић, Јована Симеуновић, Марина Радовановић, Никола Јагодић, Ксенија Петровић, Александар Новковић, Аница Стајић, Слађана Недељковић и Никола Јовић.

Стручни жири су чинили професор реторике на Факултету политичких наука проф. др Добривоје Станојевић, професор дикције на Факултету драмских уметности проф. др Радован Кнежевић и предавач реторике на Одељењу за новинарство Правног факултета „Јустинијан Први" у Скопљу доц. др Данијела Блажевска.

За победника је изабран Томислав Јелесијевић, студент четврте године новинарског смера.

Гласовима публике победио је Александар Новковић, студент треће године политиколошког смера.

Никола Јагодић је трећепласирани такмичар са беседом „Србија у три речи". „Све је мање места на којима можемо рећи своје мишљење. Зато је такмичење у беседништву одличан начин да пронађемо оне који ће нас слушати, што је данас ретка појава", рекао је Јагодић, студент треће године новинарског смера за Интернет портал РТС-а. Додаје да је „конкуренција била веома јака", због чега је коначним пласманом веома задовољан.

Факултет политичких наука је свим учесницима обезбедио књиге као награду за учешће у такмичењу.

Приредила Маја Стојановић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи