„Научни инкубатор” за младе истраживаче

Ноћ истраживача позива заинтересоване основце и средњошколце да пријаве свој пројекат на конкурс за „Научни инкубатор”, уђу у лабораторију, опробају се у улози научника, и постану млади истраживачи!

Ноћ истраживача пружа идеалну прилику младима да можда и први пут завире у лабораторију и осете чари које нуди свет истраживача.

Др Тања Аднађевић, научна сарадница Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић" и координаторка Ноћи истраживача, представила је пројекат: „Научни инкубатор је место где се од ученика са идејом производе млади истраживачи. Смишљен је за основце и средњошколце који сањају научне снове."

Конкурс за „Научни инкубатор" је отворен до 31. марта за пројекте из следећих научних области: астрономије, физике, рачунарства, биологије, хемије и археологије. Заинтересовани се могу пријавити на сајту http://nocistrazivaca.rs/program/naucni-inkubator-2/.

Сваки пријављен пројекат може имати највише три члана истраживачког тима. Биће изабрано пет најбољих пројеката. Победнички пројекти ће бити реализовани у Истраживачкој станици „Петница" у једнонедељној авантури крајем маја 2017. године. Сваки од истраживачких тимова имаће помоћ и подршку квалификованог ментора. Млади истраживачи и резултати њихових истраживања биће представљени на предстојећој Ноћи истраживача, у септембру 2017. године.

Ноћ истраживача позива све младе основце и средњошколце да буду маштовити, храбри и „да не штеде своје мождане вијуге" - јер баш тако се постаје истраживач!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи