Музика руши границе и ствара мостове

Дечја филхармонија почиње обележавање десетогодишњице оснивања 12. јануара, концертом у Сава центру. Фондација "Деца деци" и Дечја филхармонија основани су 2007. године у сарадњи са Београдском Филхармонијом и имају за циљ промоцију музичког образовања најмлађих.

Гала концертом 12. јануара у Сава центру Дечја филхармонија почиње обележавање десетогодишњице оснивања, најављујући богат програм и Годину музике. Концерт је прилагођен и најмлађој публици, јер ће на програму, поред класичног новогодишњег репертоара бити и препознатљиве нумере из филмских класика. Диригент је Љубиша Јовановић.

Фондација "Деца деци" и Дечја филхармонија је основана 2007. године, у сарадњи са Београдском Филхармонијом а под покровитељством Скупштине града Београда.

Фондација окупља стручњаке из различитих области, љубитеље класичне музике и има за циљ промоцију музичког образовања деце у њаранијем узрасту класичне музике као и привлачење млађе концертне публике. Фондација такође подстиче грађанску иницијативу и активан однос појединца у креирању бољег друштва. Кроз реализацију музичких садржаја, Фондација настоји да ствара боље услова за културну сарадњу и размену у региону и свету.

Кроз учествовање у музичким програмима креираним по највишим професионалним стандардима у којима су извођачи деца, у сарадњи са стручњацима из различитих области, деца уз дружење, стичу знања и овладавају вештинама сценског наступа који доприноси њиховом професионалном развоју и едукацији. Поред тога, деца развијају одговоран однос према друштву, солидарности и хуманости.

Поред дечијег оркестра и солиста који се сваке године бирају на аудицији, формирана је и Регионалана дечја филхармонија, оркестар сачињен од деце музичара из пет градова региона: Љубљане, Загреба, Сарајева , Скопља и Београда.

Регионална дечја филхармонија има за циљ да омогући новој генерацији деце из региона, да кроз музичке програме стичу нова искуства и вештине, али и кроз сардању и дружење упознају једни друге, међусобне културе. Они заједно представљају регион у најлепшем и најхуманијем светлу, и повезују га са светом кроз музику - језик који је разумљив свима.

Приредила Маја Стојановић

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи