Читај ми!

„Ла Суперба“, једна и непоновљива

Монсерат Кабаље, певачица чији су слободоумни дух, снага и фасцинантна стилска и вокална еластичност још пре пола века покорили све највеће светске оперске центре, као и публику широм света, наступила је вечерас у Београду. Певајући наполитанске канцоне, Харис Џиновић био јој је достојан партнер.

Чувена шпанска дива Монсерат Кабаље одржала је концерт у Београдској арени. Пред око 5.000 посетилаца певала је арије из познатих опера и шпанских зарзуела. И овом приликом доказала је зашто је прати надимак „Ла Суперба" - дива!

Био је то сусрет са представницом једне епохе која се више никад неће поновити.

Могу се, наиме појавити и појављују се неки други фантастични оперски уметници и уметнице-диве, али никад више једна Монсерат Кабаље чијем слободоумном духу, снази и таленту нису одолели „Метрополитен", „Ковент Гарден", „Миланска Скала", „Арена ди Верона", ма цела планета након песме посвећене родном граду Барселони коју је отпевала са Фредијем Меркјуријем.

На прагу 80. године, то наравно није био онај очаравајући глас који је пленио фасцинантном стилском и вокалном еластичношћу, чудесним пијанисимом у највишем регистру. Па опет, њена појава и овом приликом изазвала је одушевљење, због чињенице да и у тим позним годинама има храбрости да запева у огромној Арени, јер једноставно има шта да каже.

„Нико ме не тера. Волим свој посао. То је мој живот, све моје студентске године, мој професионални живот и никад не заборављам да је то посао који се ради са љубављу и посвећеношћу која траје", рекла је дива за РТС.

И управо тако, посвећено је отпевала своје арије и на овом концерту уз сарадњу Симфонијског оркестра РТС-а, под управом шпанског диригента Хозеа Кољада.

С друге стране, показало се да је и специјални гост шпанске диве, Харис Џиновић, био достојан партнер. Певајући италијанске, односно наполитанске канцоне, унео је динамику у ово вече носталгије и узбудљивих емоција.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару