Читај ми!

Данас је дан за оптимистичну љубавну песму

„Бајага и Инструктори“ представили су данас публици песму „Ако треба да је крај“, први сингл са надолазећег албума који ће, како истиче Бајага, бити снимљен „на дрва“, односно, на стари, добри аналогни начин.

„Ако треба да је крај", Интернет и радијски сингл „Бајаге и Инструктора", презентован је данас, тачно у подне. Моћна рок балада најављује нови албум, чије је објављивање планирано у наредних пар месеци.

„Иако назив 'Ако треба да је крај' звучи фаталистички, у питању је ипак оптимистична љубавна песма. Увек је тешко објашњавати своје песме, а овде бих само могао да кажем да текст и музика иду страшно добро заједно. Класична рок балада", каже Момчило Бајагић Бајага.

„Ако треба да је крај" иде у лаганом ритму и карактеришу је велики и заносни рефрен, чврсте гитаре и ритам секција, сензуални пратећи женски гласови а посебну драж даје клавир и „хемонд" оргуље „Инструктора" Саше Локнера који се истиче кратким, али упечатљивим солом.

„Као и остатак будућег албума, 'Ако треба да је крај' је рађена како ја то волим рећи 'на дрва', дакле на аналогни начин са живим инструментима, живим бубњем, појачалима која имају лампе... на старински начин", објашњава Бајага, аутор музике и стихова за „Ако треба да је крај".

Заједничка црта свим новим песмама је коришћење живих инструмената, а Бајага подсећа да су скоро сви његови претходни албуми били жанровски доста шарени, и да само на основу „Ако треба да је крај" не треба унапред закључивати како ће звучати остатак материјала. Биће изненађења.

Уз продуцента Воју Аралицу, са којим је сниман и претходни ЦД „Шоу почиње у поноћ" (2005), Бајага је прошлог октобра почео интензивнији рад на новом материјалу. До сада је завршено у потпуности седам песама, а још остаје да се само доврши два-три могућа кандидата за још увек неименовани албум.

„Не форсирам себе да што пре завршим албум. Радим га натенане са Војом и момцима из бенда, ево сад је већ годину дана. Наравно између посла у студију смо имали и концерте и разне неке ствари. Ништа нисмо радили на брзину. Јесмо више пута најављивали када ће албум бити готов па није био, али боље је да буде добар, па је онда сасвим свеједно колико је трајало", каже Бајага.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару