Читај ми!

„Омладина“ поново у Суботици

Великим концертом 10. децембра биће обележен јубилеј пола века постојања Фестивала „Омладина“. Као да није било 20 година паузе, 30 извођача из свих бивших југословенских република изаћи ће пред суботичку публику.

Суботички фестивал „Омладина" обележиће јубилеј 50 година постојања 10. децембра наступом 30 извођача из свих бивших југословенских република који су током шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века учествовали управо на овој музичкој смотри.

После 20 година паузе Суботица се поново уписала на фестивалску мапу Србије. У Хали спортова у Суботици наступиће Ибрица Јусић, Зафир Хаџиманов, Бисера Велетанлић, Васил Хаџиманов, Маја Оџаклијевска, Неда Украден, Кемал Монтено, Лео Мартин, Бора Ђорђевић, Биљана Крстић, групе „Генерација 5", „Атомско склониште" и многи други.

Директор Фестивала Габор Ланел сматра да ће поновно окупљање певача, од којих се већина први пут појавила управо на фестивалу у Суботици, бити од изузетног значаја не само за тај град, већ и за регион.

„Ове године одлучили смо се да наступе стари извођачи, а од следеће желимо да учествују млади бендови и групе и да оживимо овај фестивал младих", рекао је Ланел додајући да у овом тренутку постоји око 600 група и бендова у Војводини који немају могућност да се представе широј јавности.

За композитора и уметничког директора Фестивала Корнелија Ковача најважније је да се манифестација наставља.

„Некада су на овом фестивалу учествовали млади анонимни аутори који су касније постали познати. То желимо и сада, да од наредне године учествују млади и не само из Србије, већ из свих бивших југословенских република", истакао је Ковач.

Цена улазницa до 1. децембра износиће 500 динара, а последњих 10 дана моћи ће да се набаве за 700 динара.

Сви учесници певаће уживо, уз пратњу оркестра. Организатори најављују да ће то бити посебно вече и прилика да се многи певачи после дужег времена поново сретну и подсете на стара времена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару