Читај ми!

Заказан и трећи концерт Дина Мерлина

Због огромног интересовања српске публике, Дино „Мерлин“ Дервишхалидовић ће у Београдској арени наступити и 27. новембра. За прва два концерта продато нешто мање од 40.000 улазница.

Заказан је и трећи концерт сарајевског певача Дина Мерлина за 27. новембар у Београдској арени, након што су распродате све улазнице за његове наступе 25. и 26. новембра, изјавили су Танјугу организатори.

До сада је продато између 36.000 и 40.000 улазница, с обзиром на то да је за сваки концерт у продаји било између 18.000 и 20.000 карата. Улазнице коштају 1.800, 2.000, 2.200 и 2.500 динара.

Упитан шта је било пресудно да, након 20 година одлучи да наступи у Београду, Мерлин је за Дневни аваз рекао да је сматрао да треба почети размишљати другачије и прићи стварима на другачији начин.

„Велика је ствар не само за мене него и за нашу земљу да неко из БиХ обара рекорде једне од највећих дворана у Европи, у којој наступа светска елита", навео је Дервишхалидовић.

Када је реч о протестима неких десничарских група у Србији због његовог наступа, Мерлин каже да с обзиром на то да је већ продато готово 40.000 улазница, а потражња се не смањује, изгледа да је, ипак, у Београду много више оних који му желе добродошлицу.

Он сматра и да је сада можда добра та поларизација, јер ће на посебан начин ујединити све оне који воле његову музику.

Осврнувши се на замерке које му се упућују због његових патриотских песама које је испевао ратном командату Бошњака муслимана у БиХ Алији Изетбеговићу, Мерлин признаје да је танка линија између патриотизма и национализма, али да је он, како тврди, никада није прешао.

О коментарима у БиХ на вест да ће наступити у Београду, Мерлин каже да је тешко свима угодити, а некада још теже објаснити праве разлоге.

„Иако не желим заборавити било коју лекцију из прошлости, желим и морам ићи даље. Сви морамо ићи даље. Желим бити пример да након свега треба да, хтели или не, живимо једни са другима, а не једни поред и против других, јер је такав живот неподношљив и, иако се многи томе још чуде, ми смо попут спојених крвних судова, утичемо једни на друге и зависимо једини од других", поручио је Мерлин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару