Читај ми!

Носталгично путовање са „Индексима и пријатељима“

Београдска публика сањала је још једном отворених очију о неким давним временима уз хитове „Бацила је све низ ријеку“, „Јутро ће промјенити све“, „Ти си ми била у свему нај, нај“ и , наравно, „Сањам“. Песме „Индекса“ певали су Аки Рахимовски, Дадо Топић, Тифа, Калиопи, Арсен Дедић, Џенан Лончаревић.

Велики број обожавалаца легендарне сарајевске групе „Индекси" уживао је у недељу увече у Центру „Сава" у незаборавним хитовима те групе.

Заједно са извођачима публика се на концертној вечери „Индекса и пријатеља" са носталгијом присетила покојног Даворина Поповића.

На двоипочасовно путовање кроз време публику су повели некадашњи чланови групе Фадил Реџић (бас гитара), Ранко Рихтман (клавијатуре), Ненад Јурин (клавијатуре), Мирослав Шарановић (бубњеви), Корнелије Бата Ковач (клавир), Синан Алимановић (клавијатуре), Пецо Петеј (бубњеви).

Мелодије и данас популарних „Индекса" певали су Аки Рахимовски, Дадо Топић, Младен Војичић Тифа, Калиопи, Арсен Дедић, Џенан Лончаревић, Ирина Капетановић, Жељка Катавић Пиљ.

Београдска публика је имала прилику да чује и Зија Валентина, Нихада Володера, Харија Варешановића, Јелену Томашевић, Александру Радовић, Сергеја Трифуновића.

Смењивале су се композиције Бацила је све низ ријеку, Сањам, Свијет у коме живим, Снијег паде, Кривац си ти, Све ове године, Буди као море, Јутро ће промјенити све, Ти си ми била у свему нај, нај и друге. Хрватски певач Ђулиано извео је композицију Да сам ја нетко, по којој је и насловљен вечерашњи концерт, а на сцени му се придружио Поповићев син Дарио.

Највише емоција изазвала је Пјесма о Давору, коју су заједно извели Рахимовски, Топић и Тифа.

Концерти посвећени покојном Даворину Поповићу и групи „Индекси" одржавају се у Загребу, Сарајеву, Београду и Новом Саду, а ово је био трећи концерт у српској престоници.

Публика и извођачи у Центру „Сава" одали су пошту трагично преминулом македонском певачу Тошету Проеском, од чије погибије у саобраћајној несрећи се у недељу навршило четири године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару