Читај ми!

Сећање на Тошета кроз музику

Четири године после трагичног догађаја, сетићемо се Тошета Проеског уз емисију РТС-а која прославља његов живот испуњен музиком и љубављу према свим људима. Подршка младим уметницима и вера у њих само су неке од похвала које колеге имају за прерано страдалог певача.

Радио-телевизија Србије у недељу емитује емисију посвећену Тошету Проеском, на дан када је македонски певач пре четири године трагично настрадао. Емисија носи назив „Балкан – сећање на Тошета".

Емисију можете погледати овде

Балкан је био простор по којем је Тоше, током неколико година успешне каријере, неуморно путовао и наступао. Данас је Балкан јединствен када је реч о чувању успомене на једног од најбољих певача са ових простора.

Са песмама које је певао Тоше и неким од најбољих певача са ових простора који га се сећају са топлином и дивљењем, сваки тренутак стварања емисије био је емотиван.

„На једном фестивалу када сам имала 14 година, певала сам први пут и он је био тамо и једини од свих ми је пришао и пожелео срећу", изјавила је Нина Радојичић и додала да је наступ у овој емисији можда начин да му се одужи.

„Он ми је на неки начин, кроз нашу сарадњу, отворио многа врата јер пишем песме дуже време, а он ми је највише поверења указао на мојим почецима", рекла је Антонија Шола, која је написала песму Срце није камен за Тошета.

Приче Тошетових пријатеља и сарадника откриће нам јединствену личност младића коме музика није била средство да дође до славе и богатства, већ да људима пружи радост и љубав, а слабима, преко хуманитарног рада, помоћ и подршку.

Ова емисија слави Тошетов живот испуњен музиком и љубављу, живот који се чини нестварно кратак у светлу свега онога што је Тоше стигао да уради, свих људи које је стигао да заволи, а посебно свих људи који су заволели њега.

Емисија „Балкан - сећање на Тошета" биће емитована на Првом програму, Сателитском програму и путем лајв-стриминга у недељу, у 21 час.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару