Читај ми!

Трећи студијски албум Владе Пановића представљен на фестивалу Златне хармонике

Краљево је ове седмице престоница хармонике. Други по реду Фестивал Златне харминике Краљева почео је соличстичким концертом Николе Пековића, и премијерном промоцијом, трећег ауторског студијског албума „45 година заједно” Владе Пановића који је снимио за ПГП РТС.

Име албума симболизује 45 година дружења Владе Пановића са музиком и хармоником, а на њему је 12 нових музичких бисера, које је Влада желео да најпре представи свом родном граду.

„Посебно ми је драго што овај важан дан за мене одржавам овде у Краљеву, мом родном граду. Нека време које ће бити испред одлучи и нека стави ових 12 нумера на место које им припада. Видећемо шта ће публика рећи, а ја само могу да дам све од себе да то на пристојан начин популаришем са мојим Народним оркестром и са мојим колегама“, каже Влада Пановић, шеф Народног оркестра РТС-а.

У свечаној сали Градске куће Владини пријатељи, комшије, ученици. На це-деу, између осталих, кола посвећена оцу, мајци, првом учитељу Предрагу Живковићу Тозовцу.

Директор ПГП РТС Владимир Граић каже да Владина хармоника свира чистом емоцијом, а да је овај град необјашњив расадник великих уметника.

„Овде очигледно постоји неки посебан климатски сплет. Једног дана ће неки генетичари и молекуларни биолози истраживати шта је то толико посебно у Краљеву да се баш у овом региону рађају највећи уметници на хармоници, слободно могу да кажем, у свету“, рекао је Граић додајући да је ПГП издао це-де са 12 ора и кола Владе Пановића.

Пановић је, истиче Граић, сјајан уметник, диван композитор, технички ненадмашан.

„Али уз све то мора да се стави и мало 'људског зачина', тј. емоција коју Влада својим интерпретацијама преноси на нас слушаоце. Због тога је Влада Пановић толико велик“, објаснио је Владимир Граић.

Нови албум премијерно је промовисан у оквиру фестивала Златна хармоника Краљева чији је један од оснивача управо Влада Пановић.

„Значај ове промоције је, чини ми се, утолико већи што се дешава у оквиру фестивала Златне хармонике, који потенцијално представља један од најзначајнијих фестивала овог типа у Србији“, истакао је Борисав Миљковић, етномузиколог.

Промоцији новог Пановићевог це-деа у Краљеву видео-линком присуствовао је и власник светски познате фабрике хармоника из Италије Франческо Магуерини који је открио да се у њиховој радионици приводи крају нова, специјална хармика за Владу Пановића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару