Читај ми!

Бранко Коцкица о Успаваној лепотици: Зла вила је фурала с краљем кад су били мали

Предстојећег викенда, гледамо премијеру представе „Успавана лепотица“ и то на 47. рођендан култног дечјег позоришта „Пуж“.

Гостујући у Београдској хроници, Бранко Милићевић рекао је да „мора да призна да никад није читао бајку Успавана лепотица".

„Само знам да се успавала, и у ствари, не знам да ли је Трнова ружица можда такође важан наслов, јер цео дворац је обрастао у трње, значи да она дуго је у том чудном сну. Па то би се могло звати кома код нас. Нисам користио тај израз. И измислио сам причу потпуно нову, а то је да сви спавају осим краља јер има несаницу", рекао је Милићевић, који је аутор новог комада чија се премијера очекује.

Коцкица је објаснио како креће ток приче и какву улогу у њој има феномен „хркања".

„У околини је шума и ту живи та неваљала вила која је успавала Ружицу, али ту живе и вилењаци. И краљ тражи вилењаке да би му нешто  помогли. И сад се ту догађају разне ствари, испостави се да је та вила фурала са краљем кад су били мали. Мало су се ту играли на ивици шуме и цмакали у жбуњу. А краљ је није венчао, зато што је она, мислим, цмокнула га два, три пута и одмах уобразила да ће се удати за њега", објаснио је заплет Милићевић.

Додао је и каква је очекивана интеракција у позориштанцу „Пуж" између ансамбла и публике, односно деце.

„Ови на двору много хрчу. Толико хрчу да не може ништа да се разговара. Онда ја молим те вилењаке да цокћу, да престану да хрчу. Ја сам цоктао моје жени кад је хркала. И онда – и цела сала хрче, тако да обавезно мора да има нека интеракција са публиком...", рекао је Бранко Коцкица пред премијеру другачије Успаване лепотице.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво