Читај ми!

Шта је толико добро у представи "Очеви и оци", када је освојила пуно награда

Представа "Очеви и оци" не престаје ових дана да добија награде, једну по једну, као да је то најлакша ствар на свету. Након награде на Стеријином позорју, освојила је и четири на 26. Театар фесту "Петар Кочић" у Бањалуци.

За мало више од годину дана представа Очеви и оци освојила више од 38 награда.

Када смо спремали представу нисмо о наградама ни размишљали, нисмо их очекивали. Када ствараш погрешан је мотив да размишљаш о наградама или успесима, размишљаш да испратиш улоге, редитељски концепт...заиста не размишљамо шта ће бити сутра“, рекла је глумица Вања Ејдус.

Додаје да је невероватно ретко да једна представа у тако кратком року добије толико награда.

Идеја да се раде Селенићеви Очеви и оци, је фантастична и може се рећи епска прича. Драматизација је сјајна, на прво читање одмах се деси катарза, а након тога и редитељ који је од почетка до краја знао шта жели, као и цела екипа“, рекао је глумац Александар Вучковић.

Теме које обрађује овај роман су фантастичне а тичу се српског идентитета, наслеђа, истока и запада, ратова, идеологија….Аутор кроз странкињу која је главни лик посматра српски народ, као у огледалу“, рекла је Вања Ејдус.

Све су то теме које се тичу свих нас, примили су нас и публика и критика. Све то мора да се поклопи. Патриотизам је за мене константна потрага за истином, љубављу и да цениш и волиш место где си и да даш свој максимум да оно буде боље“, рекао је глумац Александар Вучковић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије