Читај ми!

„Како су ме украли Немци“ на „Синема ситију“

Аутобиографско остварење Мише Радивојевића, редитеља култних српских филмова „Дечко који обећава“, „Живети као сав нормалан свет“ и „Уна“, премијерно на „Синема ситију“. Филм „Како су ме украли Немци“ представља део трилогије коју чине и његова два претходна остварења - „Буђење из мртвих“ и „Одбачен“.

Филм Милоша-Мише Радивојевића Како су ме украли Немци биће премијерно приказан 23. јуна на новосадском филмском фестивалу „Синема сити", најавили су организатори манифестације.

Аутобиографско остварење Мише Радивојевића, са Јеленом Ђокић, Светозаром Цветковићем и Дагласом Хеншолом у главним улогама, наћи ће се у конкуренцији за награде у фестивалској селекцији „Национална класа".

Филм Милоша Радивојевића део је трилогије коју чине и његова два претходна остварења - Буђење из мртвих и Одбачен.

Аутор гледаоце из 1991. године враћа у период Другог светског рата, кроз неколико крупних флешбекова главног јунака Алекса, у тумачењу Светозара Цветковића, који прича причу о свом детињству шестогодишњој девојчици Роми.

Његова комунистички оријентисана породица га запоставља, јер је заокупљена идејом спасавања света. Бригу о дечаку преузима немачки официр Вернер, чији лик тумачи шкотски глумац Даглас Хеншол.

Уз аутора, сценарио потписују Светозар Влајковић и Владислава Војновић, а у глумачкој екипи су и Дара Џокић, Мики Крстовић, Гордан Кичић, Војислав Брајовић, Бранимир Поповић, Борис Исаковић, Ненад Дирић и Нада Шаргин.

Милош Радивојевић аутор је неких од најзначајнијих дела домаће кинематографије, као што су Бубе у глави, Квар, Дечко који обећава, Живети као сав нормалан свет, Уна, Буђење из мртвих, Одбачен.

Освојио је више од 100 значајних међународних, југословенских и српских признања у разним категоријама филмског стваралаштва. Радивојевић је био уметнички директор „Авала филма" крајем осамдесетих, у периоду када је „Авала" снимила више од 20 филмова и имала мноштво копродукција.

Међународни филмски фестивал „Синема сити", који се одржава од 18. до 25. јуна у Новом Саду, публици ће представити више од 60 филмова, међу којима су и премијере домаћих остварења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи