Мета отпушта запослене због ненаменског трошења накнаде за топли оброк

Компанија Марка Закерберга, отпустила је око двадесетак запослених из своје канцеларије у Лос Анђелесу због злоупотребе накнаде за топли оброк за куповину детерџента, чаша за вино или креме за акне, потврдио је Си-Ен-Ену извор упознат са ситуацијом у компанији „Мета“.

Мета отпушта запослене због ненаменског трошења накнаде за топли оброк Мета отпушта запослене због ненаменског трошења накнаде за топли оброк

Многе корпоративне канцеларије гиганта друштвених медија имају разрађене услуге исхране како би запосленима обезбедили оброке. Метина“ две године стара канцеларија у Њујорку, на пример, има кафетерију која делује као луксузни ресторан, са богатом понудом која је бесплатна за запослене.

Али за раднике у мањим експозитурама компаније нема ове врсте услуге, већ добијају ваучере за оброк – 20 долара за доручак и 25 долара за ручак и вечеру – тако да могу да поруче храну у канцеларију док су на послу.

Ваучери су намењени запосленима да једу док раде у канцеларији – пошто често остају дуго на послу, тако да им је потребно и више оброка у току дана.

Интерна истрага је открила да су неки запослени у Лос Анђелесу користили ова средства за куповину других ствари осим хране, или су им оброци достављани на кућну адресу, рекао је неименовани извор Си-Ен-Ену.

Просечна укупна годишња накнада за појединачне запослене (осим генералног директора Марка Закерберга) компаније „Мета" износи 379.050 долара, како стоји у регулаторном поднеску достављеном током ове године.

О отпуштањима, која су се догодила прошле недеље, први је известио Фајненшел тајмс. „Мета“ је после ових вести објавила како се ради о отпуштањима широм компаније у оквиру реструкрурирања.

„Неколико тимова у 'Мети' уводи промене како би осигурали да су ресурси усклађени са њиховим дугорочним стратешким циљевима и стратегијом локације“, рекла је портпаролка Мете Трејси Клејтон у саопштењу. „Ово укључује премештање неких тимова на различите локације и премештање неких запослених на различите улоге. У оваквим ситуацијама када се нека радна места гасе, настојимо да пронађемо одговарајућа задужења за погођене запослене."

Ипак из компаније су одбили да саопште колико радника је отпуштено.

Резови су се десили на Инстаграму, Вотсапу, Фејсбуку и Ријалити Лабу која ради на „Метиној“ виртуелна стварност и метаверзум.
Међу отпуштенима била је и Џејн Манчун Вонг, истакнути истраживач безбедности која је постала позната у свету технологије пошто је учествовала у увођењу нових функција друштвених медија – попут функције за животопис на Фејсбуку и алатке на платформи која је раније била позната као Твитер која омогућава корисницима да сакрију одговоре на своје твитови – пре него што ју је „Мета“ унајмила у јуну 2023. да ради у тиму за Инстаграм и Тредс.

„Мета“ је прошле године отпустила више од 20.000 запослених због вишеструких резова, у покушају да преокрене годину пада прихода и стагнирања раста корисника, коју је Закерберг назвао „годином ефикасности“. Акције компаније (МЕТА) порасле су за скоро 80% у односу на ово доба прошле године.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи