Трамп се опробао као мајстор за помфрит у Мекдоналдсу

Доналд Трамп се определио за једну од најпознатијих америчких компанија – Мекдоналдс – да се представи у што бољем светлу бирачима у последњим данима своје треће кандидатуре за Белу кућу.

Бивши председник свратио је у једну од франшиза ланца брзе хране у Пенсилванији током своје недељне посете кроз Кејстон Стејт, где је заменио сако за кецељу и пржио кромпириће.

Затим је купцима издавао храну, говорећи им да је сам направио њихов оброк.

Пржење помфрита у Мекдоналдсу је посао који је потпредседница Камала Харис рекла да је обављала као млада жена, и од тада је постао средишњи део приче о пореклу средње класе, коју је она учинила кључном као председнички кандидат Демократске странке.

Трампова посета ресторану је најновији покушај да посеје сумњу у причу своје противкандидаткиње.

„Тражим посао“, рекао је Трамп власнику Мекдоналдса у Фестервил-Тревузу у недељу. „Увек сам желео да радим у Мекдоналдсу, али никада нисам. Такмичим се са неким ко је рекао да је радио, али се испоставило да је то потпуно лажна прича."

Нејасно је зашто се Трамп ухватио баш за тај детаљ из биографије Камале Харис и рада у Мекдоналдсу, или зашто је ова посета била тако важна током једног од неколико преосталих викенда уочи дана избора. Али у недавним интервјуима, Трамп је указивао да мали детаљ о прошлости његове ривалке не треба олако одбацивати.

Трамп је такође посетио Мекдоналдс на почетку своје председничке кампање, у источној Палестини у Охају, након што је тамо воз који је превозио опасне хемикалије искочио из шина, што је изазвало озбиљну кризу по јавно здравље и животну средину.

Ту се нашалио са женом која ради на каси рекавши јој како боље познаје мени Мекдоналдса од ње, чак и од било ког од запослених.

Иначе, бивши председник је одувек наглашавао свој афинитет према брзој храни из Мекдоналдса. „Боље ти је да одеш тамо него негде где немаш појма одакле храна долази.”

„Мислим да је та храна добра. Мислим да сва та места, Бургер Кинг, Мекдоналдс, могу да живим са тим“, додао је Трамп. „Пре неко вече сам јео поховану пилетину из Кентакија. Није најгора ствар на свету.”

Трампов зет, Џаред Кушнер, у својој аутобиографији је написао како је знао да се његов таст изборио са ковидом 19 када је затражио своју омиљену поруџбину из Мекдоналда.

„Мекдоналдс Биг мек, филет-о-фиш, помфрит и шејк од ваниле“, забележио је Кушнер.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи