Читај ми!

Циклус Грлићевих филмова у ДОБ-у

„Само једном се љуби“, „У раљама живота“ и „Караула“ само су неки од наслова које ће домаћа публика моћи да види од 4. до 7. јуна у Дому омладине Београда. У оквиру ретроспективе остварења хрватског режисера Рајка Грлића биће организовано и дружење са уметником.

Ретроспектива остварења једног од најпознатијих редитеља региона Рајка Грлића одржава се од 4. до 7. јуна у Дому омладине Београда, а организована је у сарадњи са Заједницом Хрвата Београда „Тин Ујевић". Улазнице су од данас у продаји на Благајни ДОБ, по цени од 200 динара за појединачну пројекцију.

Пре почетка филмског програма, Дом омладине Београда у суботу 4. јуна од 16 часова организује сусрет публике са Рајком Грлићем. У сали на првом спрату здања публика ће имати јединствену прилику да види култног аутора који је познат по својим занимљивим и живим јавним наступима, као и да поставља питања о његовом раду и легендарним филмовима.

Ретроспектива почиње у 19 часова, избором Грлићевих кратких, ретко виђених филмова. Међу њима је и дипломски филм Предговор (1971), који ни сам аутор није видео од времена студија.

Једно од десет најбољих југословенских остварења по мишљењу многих критичара, филм Само једном се љуби, који слави тридесету годишњицу, приказује се на свечаном отварању у суботу од 20 часова, уз присуство аутора.

До 7. јуна, посетиоци Дома омладине биће у прилици да погледају неке од култних Грлићевих остварења, попут У раљама живота, Браво маестро, али и његове новије филмове Караула, Ново, ново вријеме и друге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи