Читај ми!

Додељене награде „Синефондасион“ у Кану

Уочи велике завршнице Филмског фестивала у Кану додељене су награде за остварења у селекцији „Синефондасион“. Првонаграђени је филм "Der Brief" Доротеје Друмеве, друга награда припала је остварењу "Drari", а трећа јужнокорејском остварењу "Ya-Gan-Bi-Hang".

Филм о материнству Der Brief Немице Доротеје Друмеве добио је прву награду канске селекције „Синефондасион" (Cinefondation).

Селекција „Синефондасион", коју је 1998. године установио председник фестивала Жил Жакоб, посвећена је студентским филмовима.

Ове године за награду се надметало 16 филмова из Азије, Америке и Европе који су одабрани међу 1.600 кандидата.

Жирију за доделу награде председавао је француски режисер Мишел Гондри.

Друга награда припала је француском филму Drari редитеља Кемала Лазрака, а трећа јужнокорејском остварењу Ya-Gan-Bi-Hang.

Аутори награђених филмова добили су новчане награде у износу од 7.500 до 15.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи