Читај ми!

Поносан сам што сам непожељан!

После непримерених изјава Фон Трира на конференцији за новинаре и одлуке којом је проглашен непожељном особом на фестивалу у Кану, режисер признаје да је поносан на ту забрану, али да истовремено страхује да не изгуби контакте са Каном.

Дански режисер Ларс фон Трир, који је због својих коментара о Адолфу Хитлеру и нацистима проглашен непожељном особом у Кану, изјавио је да је „помало поносан на чињеницу да је непожељна особа на овом филмском фестивалу.

„Оно што сам рекао је потпуно глупо, рекао је Фон Трир листу Холивуд рипортер.

„Али, било би штета да изгубим контакте са Каном", додао је режисер чији је филм Плес у тами добио Златну палму 2000. године.

Режисер, који је на конференцији за новинаре у Кану рекао да разуме Хитлера и да саосећа са њим, нагласио је да није антисемита, јер му је поочим Јеврејин, али да му се допада идеја да буде забрањен.

„Морам да признам да сам помало поносан што сам непожељна особа. Мислим да би моја породица била поносна", рекао је Фон Трир.

Режисер, који не може да приђе на 100 метара фестивалу, неће присуствовати додели награда у недељу којима се завршава филмски фестивал у Кану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи