Читај ми!

„О гринго“ међу Нишлијама

После Београда и Новог Сада премијера документарног филма о Дејану Петковићу Рамбу „О гринго“ одржана је и у Нишу, граду из чијег је клуба „Раднички“, овај фудбалер и потекао.

Голови који су га лансирали у врх бразилског фудбала, пут од нишког „Радничког", преко „црвене звезде", до Бразила, признање Најбољи страни фудбалер свих времена у земљи фудбала, сцене су које је Дејан Петковић Рамбо гледао у друштву породице, пријатеља и обожавалаца у Нишу.

Иако је домаћа премијера уприличена у Београду у оквиру фестивала Белдокс (Beldocs) 4. маја, а затим уследила пројекција у Новом Саду, приказивање остварења О гринго у граду на југу Србије посебно је обрадовало прослављеног спортисту.

„Када сам допутовао у Београд ради премијере, рекли су ми да ће бити премијера и у Новом Саду и у Нишу. Ја сам био срећан, јер ово је мој град", рекао је уз осмех Дејан Петковић Рамбо.

Породица и пријатељи који га познају из доба када је играо у нишком „Радничком" нису изненађени Петковићевим успехом. Али су свакако поносни.

Мајка успешног спортисте Милене Петковић, срећа пре свега долази када су деца добри људи. „То је најважније. Остало све долази само."

Славни фудбалер и његова изузетна каријера у Бразилу били су изазов за познатог српског редитеља Дарка Бајића.

„Публика је изузетно прихватила филм, али је прихватила и Дејана јер га је упознала. И то је мисија филма", нагласио је Бајић.

Колико је Петковићевих пријатеља и обожавалаца у Нишу показује и то што се дуго по завршетку филма публика није разишла. Неки су се задржали због разговора, други да би се сликали, а највише је било оних који су тражили аутограм.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи