Читај ми!

Кинески „Проблем три тела" ускоро на програму РТС-а

На програм РТС-а ускоро стиже популарна кинеска серија „Проблем три тела'' – најављено је на промоцији пројекта „Оријентално позориште'' у Кинеском културном центру. Део је културне размене и сарадње између Србије и Кине.

После књиге Проблем три тела Лију Цисина, најпопуларнијег кинеског писца научне фантастике и Нетфликсове серије, пред публику РТС-а стиже оригинал. Рађена у кинеској продукцији, серија Проблем три тела прати низ неразјашњених убистава која потресају научну заједницу.

Физичар Ванг Миао покушава да реши астродинамички проблем, а сазнање да је покренут тајни војни пројекат потраге за ванземаљцима, натераће га да се запита да ли су човечанству дани одбројани. Рад на сценарију је трајао седам година.

„Кроз пажљиву адаптацију и уз помоћ више од двадесет научника из различитих области из Кинеске академије наука, као и софистицираних специјалних ефеката, трудили смо се да ова апстрактна схватања представимо на начин који ће гледаоци лако разумети. Наша екипа је снимала на различитим местима у Кини, како бисмо осигурали аутентичност и веродостојност сцена", каже Ванг Хансијен, продуцент серије.

Прва, од 30 епизода серије Проблем три тела, биће емитована на првом програму 18. новембра, после 23 часа.

„Ово је први пут да имамо кинеску серију на нашем програму у тим ударним, серијским терминима и надамо се да ће оваква сарадња бити успешна и да ће овакви пројекти бити и даље доступни РТС-у", рекао је Никола Попевић, уредник Филмског програма РТС-а.

Сарадња у области културе и размени телевизијских садржаја, озваничена је у Кинеском културном центру у присуству високих званица, министарке Националне управе за радио, филм и телевизију Цао Шумин и представника РТС-а.

Пројекат „Оријентално позориште'' понудиће публици у Србији најпопуларније кинеске серије, документарне, кратке и цртане филмове, као и друге аудио-визуелне садржаје.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи